God stemning på Color Lines bluescruise

Slutten av oktober betyr at det er tid for Color Lines årvisse høstcruise til Kiel. Torsdag 17. oktober entret et stort antall bluesfans skipet i Oslo, klare for et bluescruise som kunne tilby et fantastisk program.

God stemning på Color Lines bluescruise
D.K. Harrell Band på cruisets storscene.

Musiker Jan Tore Lauritsen står for arrangementet i samarbeid med Color Line, og han hadde samlet et stjernelag av musikere til denne turen. Vi kunne glede oss over store navn som Big Creek Slim, Crystal Thomas, Brandon Santini, Nikki Hill Band, D.K. Harrell, Spoonful of Blues og 30-årsjubilantene i Trickbag. Høydepunktene var mange disse to dagene.

Munnspiller og vokalist Brandon Santini er tilbake på scenen etter et lengre opphold etter en ryggoperasjon. Han hadde med seg sin gitarist fra USA, og ble backet av JT & the Buckshot Hunters. Santini regnes som en av beste moderne munnspillerne, og er også en veldig god sanger.

Over: Brandon Santini. Under: Laura Chavez og Nikki Hill. (Foto: Aigars Lapsa).

D.K. Harrell fikk vi oppleve for første gang i Norge under årets Notodden Blues Festival, der han gjorde stor suksess. Han leverte to veldige gode konserter ombord. Spesielt på lørdagskvelden var han i fyr og flamme, og han tok seg også tid til en dans med publikum samt en tur rundt i konsertsalen. Den sympatiske artisten skaffet seg garantert mange nye fans på turen.

Crystal Thomas har (såvidt vites) ikke vært i Norge tidligere. Med denne flotte dama fikk publikum en solid dose med southern soul. Hun sang og spilte selv trombone, mens hun ble backet av et dyktig band med europeiske musikere.

Nikki Hill Band var først ut på scenen torsdag ettermiddag, og leverte som vanlig en høyenergisk konsert. Vi synes vel kanskje at gitaresset Laura Chavez fikk slippe lite til i forhold til hva vi har sett tidligere. Hun er en av de aller beste gitaristene i bluesmiljøet, og hadde fortjent å få skinne litt mer enn hun gjorde denne gangen.

Bandet Trickbag er inne i en hektisk periode med 30-årsfeiring. De startet feiringen så smått på Notodden i sommer, der de satte Bellman på hodet med noen fabelaktige show. Denne gangen var gitaristen Tomi Leino opptatt på annet hold, så bandet hadde hentet inn en vikar, tyske Andreas Arlt fra bandet B.B. & The Blues Shacks. Det er vel unødvendig å si at han gjorde en strålende jobb, selv om han aldri hadde spilt med bandet tidligere. På fredagskonserten hadde de besøk av flere gjesteartister på scenen.

Over: Trickbag. Under: Spoonful of Blues i det intime diskoteket. (Foto: Aigars Lapsa).

Spoonful of Blues har mange trofaste fans, og mange av dem var med på turen. Bandet spilte fredag i skipets nattklubb, der publikum befant seg bare noen få centimeter unna vokalist og munnspiller Jostein Forsberg. Skikkelig intimkonsert! Dagen etter startet bandet kveldens program på hovedscenen, og gjorde igjen stor lykke. Med seg som gjest på tangenter hadde de Espen Fjelle, pappaen til Jens Fjelle, en av gitaristene i bandet. 

I Monkey Pub spilte danske Big Creek Slim både torsdag og fredag. Big Creek Slim, eller Marc Rune, som han egentlig heter, er en av de aller beste Deltablues-tolkerne i verden, men selv hans kraftige stemme og heftige gitarspill kom til kort i denne settingen. Puben er skipets rølpested, rett og slett, og de fleste som var der var opptatt med høylytt skravling og stigende rus. De hadde det sikkert hyggelig, men vi som hadde gledet oss til å høre på Big Creek Slim, syntes mest synd på ham. Han gjorde dog det beste ut av situasjonen.

Et bluescruise på Kielferga er behagelig. Man bor i gode lugarer en kort heistur unna scenen, og mulighetene for et godt måltid er mange. Bandene spiller både torsdag og fredag, men i litt forskjellig rekkefølge. Første konserten starter i storsalen klokken 15, og neste er i nattklubben 19.30. Så er det konserter i storsalen fra kl. 20.30. Mellom klokken 16 og 20 er det også musikk på puben Monkey Pub, som ligger midt i båten.
I Kiel har båten landligge noen timer, akkurat nok tid til en tur i land for å utforske byen.

Neste utgave av dette bluescruiset arrangeres 24. til 26. april 2025, og byr på konserter med blant andre Sam Rockets & The Blues Prisoners, Eric Slim Zahl og Joakim Tinderholt & His Band.

Du kan lese mer om cruiset i desembernummeret av Bluesnews.

Crystal Thomas var på sitt første Norgesbesøk.
Crystal Thomas var på sitt første Norgesbesøk.