Variert program på Skånevik Bluesfestival

Skånevik, dette sjarmerende ferjeleie mellom Haugesund og Bergen, tar hvert år imot bluesfamilien med åpne armer. Også i år hadde festivalen et meget godt og variert program. Her var blant annet bluesrock fra Brave Rival (bildet) og Bernard Allison, soul og funk fra The Norwegian Soul Band og energisk rock fra veteranene i det britiske bandet Skunk Anansie.

Variert program på Skånevik Bluesfestival
Brave Rival på scena i Skånevik.

Festivalen startet allerede på onsdag med Hereide & the Bluesgangsters på scena. Torsdagen startet med Christina Skjølberg og ble avsluttet med Dance with a Stranger. Morten Rødne Band og Midnight Ramblers var også på scena denne kvelden som inneholdt en veldig bra mix av band som trakk godt med publikum. 

Da Bluesnews ankom fagre Skånevik fredag 7. juli var festivalens tredje dag i gang.
Lekende Lett, en duo som allerede har bemerket seg med musikk til serien om Branns damelag og dramaserier på NRK og TV2 fikk jobben med å åpne konsertkvelden. 
De ble etterfulgt av en imponerende rekke av glimrende artister, der ikke alle var innenfor bluessjangeren. Vi fikk høre Ask Carol, indierock-duoen med base på Auma i Hedmark, John Lindberg Trio, rock 'n roll fra Sverige og Tora Dahle Aagård i spissen for sitt eget band, Tora. Så tok det meget spennende bandet Brave Rival, et bluesrockband fra England, hånd om det stadig voksende publikummet. Knut Marius med sine meget dyktige musikere, som Tommy Kristiansen på gitar, dro publikumstemningen opp enda et par hakk før Ingenting fikk æren av å avslutte kvelden med sine eminente rockelåter med tekster på dialekt. 

Det britiske bandet Brave Rival. (Foto: Trond Johnsen).

Lørdagen startet med et fantastisk vær der folk samlet seg for å være med på bluescruise. I år var det to seilaser med de lokale heltene og dyktige musikerne i Kviin. 
På konserten på hotellplenen fikk vi i år høre i Trippers, et band med norsk-amerikansk besetning og Chicagoblues på repertoaret. Plenen ble stappfull, hotellet ble tømt for stoler for å få sitteplass til alle, og både bandet og publikum stortrivdes.
Konserten på hotellplenen er en perfekt opplading til kveldens begivenheter på hovedscenen. Der startet det hele med Fyk, et ungt og energisk band med mye spilleglede og tekster på dialekt.
Bluesrockbandet Howlin Jukes med lang fartstid og et gnistrende sceneshow overtok scena mens publikum strømmet på og ga bandet velfortjent applaus.
Videre fikk vi høre Amund Maarud som satt alene på scena med sine gitarer og stompboks og ga oss en oppvisning i hvordan man kan tøye sjangergrensene. Mannen fra Skogbygda er et unikum, og de frammøtte viste tydelig at de satte pris på ham. 

Over: Amund Maarud. Under: Bernard Allison Band. (Foto: Trond Johnsen).

Bernard Allison fra Chicago, sønn av Luther Allison og tidligere sjef i farens band, var neste høydepunkt. Dette var en booking arrangørene var stolte av, og bandet tok oss gjennom hele bluessjangeren: Blues, bluesrock, soul og funk.
Soul og funk fikk vi nyte mere av med neste band, The Norwegian Soulband fra Grenlandsområdet. Med sin båserrekke, rytmeseksjon og ikke minst bandets meget gode vokalist Kim Rune Hagen i front, fikk vi servert en rytmeeksplosjon på scena. Er det mulig?! (Bildet under).

Så var det klart for kveldens stjernebooking, engelske Skunk Anansie. De har vært headlinere på Glastonbury-festivalen to ganger, og i Skånevik satte de scena i flammer med sine radikale tekster og høylytte musikk. En verdig avslutning av en meget vel gjennomført festival. Ikke alt var blues, men du verden som vi digga det.