Union Bluesband 2019 - Maldito

Union Bluesband 2019 - Maldito

For booking Union Bluesband 2019 - Maldito:

Trond Johnsen, epost: trond@tjconcerts.no eller tlf. 414 02 726.

For booking Union Bluesband 2020 - The Navéblues: 

Bitten Svendsen, epost: unionbluesband@gmail.com eller tlf. 958 28 910.

 

Turneliste 2019 Maldito

26. januar

Kulturpuben Lillestrøm
Skedsmo Bluesklubb

26. januar

Vinger Pub, Kongsvinger
Vinger Blues & Rock Club

16. februar

Sosialen, Oslo
Oslo Bluesklubb

2. april

Påfyll, Stavanger
Stavanger Blues Club

3. april

Sandnes Brygge
Sandnes Bluesklubb

4. april

Vidsyn, Forum Jæren
Jæren Bluesklubb

5. april

Iris Scene, Odda
Blueslaget lokst utøve

26. - 27. april

Radisson Blu, Trondheim
Nidaros Blues

11. mai

Buchenheim
Hotzheim, Tyskland

14. mai

Pirat
Rosenheim, Tyskland

15. mai

Irschenbergfestival
Irschenberg, Tyskland

16. mai

Bar Gabaniy
München, Tyskland

17.-20. mai

Eutin Bluesfest
Eutin, Tyskland

31. mai

Herr Nilsen, Oslo
Østkanten Bluesklubb

1. juni

Pakkhuset, Årnes
Nes Blues Club

7. juni

Mandal
Mandal Blueskubb

8. juni

Mandal
Mandal Bluesklubb

5. - 7. juli

Skånevik
Skånevik Bluesfestival

1. - 4. august

Notodden
Notodden Blues Festival

6. august

Klubbdagen Øyafestivalen, Herr Nilsen
Østkanten Bluesklubb

6. - 7. september

Scandic Hell
Blues in Hell

20. september

Baracoa, Asker
Asker Bluesklubb

21. september

Sekkefabrikken, Slemmestad
Røyken Bluesklubb

19. oktober

Fjordblues, Sandane
Fjæra Bluesklubb

26. oktober

Stallen, Horten
Horten Blues Club

9. - 10. november

London
Norwegian Blues Adventure

15. november

Blues i Vintermørket, Vardø
Blues i Vintermørket

Intervju med Maldito

Tekst: Nina Hanssen - hentet fra Bluesnews 108 februar 2019

Maldito er godt forberedt til oppgaven som årets Union Bluesband. De har alle gått på Trøndertun Folkehøyskole, der musikk står i høysetet døgnet rundt. Men det var først da de startet på LIPA at de ble ordentlig kjent med hverandre. LIPA blir populært kalt Paul McCartney-skolen, etter stifteren av skolen, og ligger selvsagt i Liverpool. Skolen tilbyr utdanning innen skuespill, dans, musikk, management, lydteknologi og teaterdesign, og tre års studier resulterer i en bachelorgrad.
Bendik Brevik forteller: 
- Det var på LIPA vi startet bandet. Vi møtte Gard der, han begynte et år etter oss. Så Gard er i ferd med å fullføre sitt siste år nå og er ferdig til sommeren. For å komme inn må man stille på audition. Folk fra skolen kommer til Norge og har opptaksprøver både i Oslo og Trondheim. De samarbeider med folkehøyskolen vi gikk på, så vi fikk på en måte en gratis inngangsbillett til audition. På opptaksprøven måtte vi spille, helst en egenskrevet låt, gå igjennom en teoriprøve og ha et intervju. Men det gikk jo bra, vi kom inn!

Gutta forteller at de har spilt en god del konserter i England, rundt 30 bare det siste skoleåret, de fleste i Liverpool og Manchester. Nord i England var det ikke noe bluesmiljø å skryte av. Selv om konsertene stort sett har vært bra besøkt, har de har også erfart de litt kjipe spillejobbene, der det kommer 10 stykker.  - Da tar vi det som en øving. Og vi gir like mye, vi må jo levere for de som har kommet. Jobb er jobb. - Det er mye hipt og nytt i Liverpool, sier Gard. – De setter pris på band der, noe ekte og genuint. Jeg tror de kjente seg litt igjen i uttrykket vårt.

Bandet forteller at det var stort businessfokus på LIPA, og at man skulle lære å leve av å være artist. Det var mye fokus på hvordan man skal få ut musikken sin i forskjellige kanaler, skrive presseskriv, gjøre promo.  - Det gjør at vi nå kan drive dette selv. Vi prøver også å holde sosiale medier oppdatert, selv om vi kanskje ikke er konger av sosiale ­medier, sier de.

Maldito får et travelt år som Union Bluesband. En del jobber er booket allerede, både på klubber og festivaler. Så skal de spille på festival i Eutin, Tyskland i mai, samt dra til London i høst når norsk blues skal feire seg selv i Royal Albert Hall. Bandet skal også tilbake til Notodden på sensommeren, denne gangen uten konkurransepresset hengende over seg. Det er noe de gleder seg til! 
- Å spille konsert på Notodden har vært en drøm i mange år, så det blir gøy, sier de.

- Det virker som om dere har satt dere godt inn i bluesmiljøet i Norge, med bluesklubbene og Norsk Bluesunion.
- Jeg og Vegard har hatt bandet som fag på LIPA, så vi har satt oss ganske godt inn i både det engelske og norske bluesmiljøet, forteller Bendik. - Vi fant da ut at det er et ganske stort bluesmiljø i Norge, uten at vi visste det fra før. Det var bra vi gjorde den researchen. Vi håper vi kan skaffe oss et godt nettverk i både Norge og Europa i løpet av året.

- Dere har allerede gjort noen konserter som unionsband nå, har dere gjort dere noen tanker om det norske bluesmiljøet? - Det virker som det er godt oppmøte, på Lillestrøm lørdag var det stinn brakke, midt på dagen, sier Bendik, litt forundret. – Det er mange ildsjeler som jobber hardt for å få ­bluesen opp og frem. Det virker som et ganske unikt miljø. Vi er imponert over hvordan folk jobber og står på!
Gard legger til: - Det tekniske utstyret har vært bra, med backline, scenelyd, proft og ryddig. Særlig i England har vi hatt en del spillinger der ting som dette ikke har vært på stell. Det er godt å oppleve at ting kan gå på skinner også.

- Dere har kanskje også lagt merke til at bluesklubb­publikumet er godt voksne folk? - Ja, vi må kanskje jobbe for å rekruttere inn litt yngre folk, gliser Bendik. - Vi er jo vant med å spille for yngre folk. Når vi har konsert i Trondheim kommer det folk på vår alder. - Det er vel litt opp til oss å få med folk på vår alder over til bluesklubbene, mener Bendik.
- Men jeg vet ikke helt, det spørs nok hva slags musikk som spilles der. Er det mest tradisjonell blues, så tror jeg dessverre ikke de er interessert. Om bluesmiljøet i dag skal overleve i årene fremover, er nok litt avhengig av den type musikk som spilles, det bør nok gå litt utenfor det tradisjonelle. Det er litt synd, men jeg tror det er realiteten i det.

Maldito skriver låter selv. Til å begynne med var det mest Vegard og Bendik som skrev låtene, nå har de begynt å skrive mer sammen alle fire.
- Vi har jobbet mye med hvordan låtene skal høres ut, hva vi på bass og trommer kan gjøre for å få låt-ideene til å leve, sier Gard.
Men noen fast oppskrift har de ikke, og tiden det tar å snekre en ny låt kan variere. De kan lage ferdig en låt på en øving, mens andre ganger tar det lenger tid. Noen av låtene de har laget kan høres på bandets splitter nye EP, som ble sluppet 1. februar. Verket kommer først på CD, men bandet vil ha det ut på vinyl etter hvert.
- Dette ble innspilt i mars i 2017, så dette har vi sittet på en stund uten å gi det ut. Men vi trengte noe å vise for oss dette året. Det var godt å få låtene ut av ”systemet” også. Vi spilte inn i Parr Street Studio i Liverpool, et respektert og proft studio, sier Bendik.
- Det var mye historie i veggene. Coldplay spilte inn sine to første album der, både Amy Winehouse og Black Sabbath har vært innom der, samt en haug med andre kjente band, forteller Vegard.

Les hele intervjuet i Bluesnews nr. 108, februar 2019.

Turneliste 2020 The Navéblues

25. januar

Horten
Horten Blues Club

28. mars

Bryne
Landsmøte Norsk Bluesunion