FRANKIE MILLER

FRANKIE MILLER - Frankie Miller's Double Take

FRANKIE MILLER
Frankie Miller's Double Take
Universal Music

Tidligere uutgitt materiale

Da Frankie Miller våknet etter hjerneslaget han fikk under en konsert i 1994 ble det raskt klart at Skottland og alle vi andre hadde mistet kanskje den flotteste R&B-stemmen i moderne tid. Stemmen var borte, det samme var nesten alt språk, i tillegg hadde han sterke lammelser. Derfor var det vel flere enn jeg som skvatt da denne plata dukket opp for en tid tilbake. For her er det nitten så langt ukjente låter der Frankie Miller får hjelp av en ytterst celeber fanklubb. Den teller Joe Walsh, Elton John, Rod Stewart, Steve Cropper, Huey Lewis, Bonnie Tyler, Francis Rossi, Kiki Dee, Kid Rock (!), Delbert McClinton, Willie Nelson, Paul Carrack, Kim Carnes og John Parr - for å ha nevnt noen, puh. 
Et mirakel tenkte jeg umiddelbart, han har fått igjen stemmen! Forklaringen er selvsagt moderne teknologi. Rod Stewart, som mange ganger har sagt at Miller har den stemmen han skulle ønske han hadde, spurte produsenten David Mackay om det fantes uutgitt materiale av Frankie Miller. Mackay sendte spørsmålet videre til kona hans, som svarte ved å sende over det som beskrives som to sekker med demoer og innspillinger. Derfra er det gjort et skjønnsomt utplukk, og du får et snes låter det er umulig å forstå hvorfor ikke fant nåde i sin tid. Absolutt ingen som ble spurt takket nei til å være med - og bidragene der Delbert McClinton, Willie Nelson og Paul Carrack bidrar, ved siden av den avsluttende sanseløst flotte "I do", der Miller synger alene er kanskje høydepunktene her. 
Millers skjebne er kanskje en tragedie, og lykkelige er vi for at disse innspillingene med dette når flere. Kan vi ymte om et volum 2?