Betty Blackmail Band

Betty Blackmail Band - Murky Waters

Betty Blackmail Band
Murky Waters
Blackmail Records

Mye attityde og trøkk

Spilleglede, guts, et «we take no prisoners»-trøkk i spillet, og klare styrker i bandets kvinnelige sanger og frontfigur Berit Hanssen og en raffinert og svært levende gitarist i Stein Hanssen er aldri feil! Helt klart videre utviklet siden bandet fra UFO-dalføret Hessdalen i Sør-Trøndelag debuterte som The Bitch And The Bluesmen for et par år siden. Navnet ble en for stor belastning å uttale på amerikansk radio, i mulighetenes land, så Berit Hanssen tok på seg klærne til Betty Blackmail, og resten er historie.
Med klassisk skitten rock’n roll, sparkende rockabilly-energi og hookete og frekk bluesrock er Betty Blackmail Band et teatralsk og spenstig band å oppleve på deres andre plate. Uansett om de er fra Chicago, Clarksdale, Rovaniemi eller Hessdalen, så tror du på dette bandet. Deres energi og innlevelse gjør inntrykk selv om det fortsatt er et band i en støpeskje, slik jeg hører albumet. Et band som er på vei til å kunne bli noe riktig stort med det riktige settet med låter. De er nærmere nå!
Det er ikke ofte jeg vil hylle full-pupp og råskap fra et, for de fleste nokså ukjent norsk bluesrockband, men i tilfellet Betty Blackmail Band er det akkurat det som gjør dem så bra. At de ikke holder tilbake noe, men bare kjører intenst på låt for låt. Falsk beskjedenhet hører ikke hjemme i Betty Blackmail Bands vokabular, litt som Pristine i starten.
Betty Blackmail Band skal virkelig ha kredit for at de i motsetning til debuten aldri setter seg nedpå utover på albumet, men står gjennom med energi fra start til mål. Selv om de to siste låtene på albumet «Winter blues» og «Ain’t gonna be no engineer» er det nærmeste dette bluesrock-bandet kommer «kveldens siste dans», og en real old school pre-war-smalt produsert blues. Litt som Chrissie Hynde fra Pretenders møter Bessie Smith. Ingen skal være i tvil om at dette bandet har de fleste aksjene sine i blues, selv om de har med mye bra bagasje fra 50-tallets rock’n roll og rockabilly som fargelegger kraften og spensten i musikken.
Betty Blackmail Band har mye attityde og trøkk man kan forbinde med band og artister i blueskategorien fra Texas. Om det er noe band i Norge som er sjørøvere, så er det Betty Blackmail Band. Gå planken og hopp i havet – dette bluesrockbandet tror jeg det er mange som kan og vil like!