Reisebrev

The Allman Brothers Band, Chicago 08

.

28. august spilte The Allman Brothers Band på Charter One Pavillion i Chicago, et nærmest intimt amfi som bygges opp med sitteplasser etter behov. Enkelte usolgte billetter fantes, men selv om alle hadde sitteplass, var det ikke mange som benyttet seg av disse. Folk danset, hoppet, klappet og sang mens den ene klassikeren etter den andre tonet ut fra scenen.

allmangreg.jpg

Greg Allman ved orgelet i Chicago (Bilder: Harald Olsen).


The Allman Brothers Band er en godt samspilt gjeng etter mange år sammen, i studio og på veien. Når de i tillegg viser et slikt enormt høyt spillehumør som de gjorde denne kvelden, gjør det konserten nesten perfekt. Meget god lyd kombinert med bandets store utvalg av glimrende låter gjør opplevelsen enda bedre. Noen av soloene dro ut litt i lengste laget, men de understreket hvilke dyktige musikere vi har med å gjøre.

I tillegg til at alle tilskuere har god sikt til scenen vises hele konserten på storskjerm slik at de som foretrekker å bli sittende i mylderet av dansende mennesker også har god mulighet til å se. Enkelte områder ute på sidene kunne minne om klipp fra DVD'en fra alle moderne festivalers mor, Woodstock 69, med dansende og syngende mennesker.
Nok et genialt trekk fra band og management er følgende: Ved utgangen, før man forlater arenaen står folk fra bandets støtteapparat og selger opptak fra kveldens konsert. De har rigget seg til med flere store rack med CD-brennere og produserer CD'er for harde livet. 25 dollar og en ekstra snau halvtimes ventetid og du kan høre konserten om igjen så mange ganger du måtte ønske. CD'ene kan for øvrig også kjøpes fra bandets hjemmeside, hvor man også kan finne set-listene fra konserter helt tilbake til starten. Man unngår nok ikke piratkopiering på denne måten, men det må da være et flott tiltak for å redusere utbyttet av produksjon av bootlegs.

derek&warren.jpg

Gitaristene Derek Trucks (t.v.) og Warren Haynes.

 

Det eneste vi fotografer var litt misfornøyd med var lysforholdene. Med Gregg Allman ute på siden av scenen iført skyggelue mesteparten av tiden og nesten uten belysning i det hele tatt, var han ikke lett å ta gode bilder av. Og som vanlig gjaldt selvfølgelig regelen ”Three Songs, No Flash”.

Dette er et band som undertegnede sammen med mange andre ønsker at snart skal spille på en festival i Norge, la oss håpe det skjer.

 

Tekst og bilder: Harald Olsen