Reisebrev

Stor stemning på Fjordblues

.

Undertegnede var på Fjordblues på Sandane 28-29. oktober for første gang, og angrer ikkje på det. Fjæra Bluesklubb hadde 20-årsjubileum i år, og festivalen ble arrangert for 14. gang på Gloppen Hotell. Headliner var Dana Fuchs fra USA. Hun var en av grunnene for at eg drog hit, og ho leverte varene igjen. Først med en akustisk konsert fredag, og med fullt band på lørdag var det stinn brakke.

Den andre grunnen var Pristine,som spilte akustisk på lørdag før Dana og etterpå med fult band. Jeg har hørt Pristine flere ganger før, men to slike konserter dei leverte på Fjordblues ga meg frysninger. Og Heidi fekk seg en ny beundrer i Dana Fuchs, på konserten med band kom ho ut på gulvet og sto sammen med meg for å høre skikkelig, og ho var utrulig begeistra. Da jeg kommenterte til Dana at det var litt dumt at ikkje var fullt hus, fikk eg et svar eg ikkje glemmer. - Vi vil huske denne stemmen og opplevelsen og bevare den djupt i hjerte vårt. Dette beviser hvor stor og flott artist Dana er. Og ho tror at Heidi og Pristine kan gjøre det stort.

Good Time Charlie var det første bluesbandet eg hørte live på 80-talet. Og dei svinger fortsatt. Billy T Band fekk eg ikkje hørt så mye på. Men det største overraskelsen var Heavy Soul fra Yorkshire England. Fem guter som leverte en kjempekonsert og liveopptreden. Vokalisten har ei rå stemme og hadde noen bra tolkninger av låter av noen av dei største bluesartistene. Dette var første jobb i Norge, men dei ønsker flere jobber her. Gå inn på www.heavysoul.net og sjekk ut videoer. Anbefaler bluesklubber og festivaler
å  hyre inn dette bandet, dere vil ikkje angre. Dei fikk opp stemninga til under taket på Gloppen Hotell,utrulig bra. Så det som står på websida er ikkje bare skryt, det kan eg skrive under på.

Med hilsen Arve Reistad
alias Bluesbrother Elmo Blues

To som innfridde på Fjordblues: Dana Fuchs (øverst) og Pristine med sangerinna Heidi Solheim.