Reisebrev

Invitasjon til opplevelsestur 2008

.

 

New Orleans - Mississippi 3-16. juni 2008

 

Vi inviterer igjen til opplevelsestur til New Orleans og Mississippi. Turen i år ga oss mange tilbakemeldinger på reiseopplegget, og vi har tatt dette med i planleggingen for juni 2008. Over alt hvor vi kom var gruppen enig om at vi skulle hatt mer tid på oss. Vi har derfor justert reiseopplegget slik at innholdet blir noe annerledes enn årets tur. På bakgrunn av tilbakemeldingene fra årets gruppe, har vi lagt opp til å bruke mer tid i området som ga de sterkeste inntrykkene. Det blir derfor ikke noen langtur opp til Chicago i 2008, og fokuset blir satt på området mellom New Orleans og Memphis. Vi gir oss selv litt bedre tid til å utforske Mississippi-deltaet og legger derfor til en ekstra dag sett i forhold tiltidligere turer.

Mye tyder på at Blues News blir representert på turen til neste år. Vi jobber med å engasjere en fagperson som skal skrive for fagbladet og som samtidig vil dele sin fagkunnskap med oss gjennom temastunder underveis.

miss08_veggmaleri.gif

Veggmaleri i Leland, Mississippi. 

 

Reiseruta blir som følger:

Tirsdag 3/6, - starter turen fra Bodø kl 06.15 og fra Oslo kl 10.15. Ca kl 18.30 sjekker inn på hotell Baronne Plaza nær det Franske kvarteret og får med oss en kveld i og omkring Bourbon Street. Hele neste dag, kveld og natt, blir også viet New Orleans og livet i denne musikk historiske byen. Mange av reisedeltakerne har fått med seg en tur på alligatorsafari i sumpene med lokale guider.

Torsdag 5/6 - setter vi oss på bussen (forutsetter at antallet påmeldte overskrider 30 personer, hvis ikke blir det leiebiler) og reiser oppover Lousiana og Highway 61 til Natchez i Missisippi, for en kort stopp og mulige innkjøp av aktuell musikk.
Videre går turen innom Vicksburg og senere på dagen til Jackson, hovedstaden i Mississippi, der vi overnatter til neste dag. Her er det flere interessante blues og musikklubber og et rikt uteliv.

Fredag 6/6 - går turen via på Highway 49 til Yazoo (Mississippi John Hurt ligger begravet her) via Belzoni til Indianola, hjemplassen til BB King. Forhåpentligvis legger de ”Homecoming festivalen” til første helgen i juni slik de normalt gjør hvert år.
Indianola har mye å by på som for eksempel BB King museet (åpner i høst), Club Ebony og mye mer. Hotellet vi bor på heter Blues Traveler Inn og personalet her vet ikke hva godt de skal finne på for at vi skal trives.
Denne helgen bruker vi i og omkring Indianola og kan kort nevne Highway 61 Blues Festival, Holly Ridge festivalen på søndagen (sterk opplevelse for alle Blues elskere, spør noen som har vært der), gravplassene til Charley Patton og Asie Reed Payton og et besøk i baptistkirken i Nitta Yuma hos en helt utrolig fasinerende liten menighet. Her får vi garantert bidra med sang sammen med menigheta.

 

miss08_pattongrav.gif

Gravstedet til Charly Patton i Holly Ridge.

 

Mandag 9/6 -  reiser vi innom flere gravplasser i området på veien til Clarksdale, der vi sjekker inn på den gamle bomullsplantasjen, Shack Up Inn. Trenger jeg si noe mer om Clarksdale, vennskapsbyen til Notodden? Denne byen har så utrolig mye historie å by på at vi skulle vel ha brukt en hel uke her. Vi skal prøve å få med oss det aller nødvendigste fram til onsdagen. Det blir derfor et besøk på Blues museet, Crossroads, Ground Zero, Red`s Lounge, hotellet hvor Bessie Smith døde og som har huset mange legendariske blues artister. Vi må innom Stan Street (maler og musiker, lager bl. a. plakaten til Notodden Blues festival).

For de som vil bruke mer tid i dette området kan det sikkert la seg arrangere. Man kan, mot et lite tillegg i prisen, ta en lokal buss til Memphis på torsdagen og koble seg på gruppa igjen der.

 

miss08_shack.gif

Shack Up In i Clarksdale (www.shackupinn.com )Onsdag 11/6 - går turen til Nashville (Batman byen), ca 6 -7 timer nord østover i Staten Tennessee. Byen er breddfull av musikkhistorie, spesielt innen country musikk, men har også flere gode tilbud for blues elskere som for eksempel BB King Club og  Bourbon Street Blues og Boogie Bar i Printers Alley, der vi hadde noen fantastiske opplevelser i 2006.

Torsdag 12/6 - går turen tilbake til Memphis hvor vi får tre dager på oss i et forsøk på å nå over alt hva denne byen har å by på. Det er ikke lite, og jeg er sikker på at folk kunne ha brukt enda flere dager her, som alle de andre plassene vi skal innom.Generell informasjon
pr 02.10.2008
 
Hotellene vi bor på:
 
Sjekk hotellene ved å logg dere inn på adressene under hotellene.
De er valgt ut ifra beliggenhet i forhold til hvor ting skjer og av praktiske hensyn med tanke på ankomst og avgang etc. De fleste hotellene er med basseng, temperaturen ligger på ca 30 + med høy luftfuktighet.
Hotell Baronne Plaza, New Orleans, Louisiana
Google: Baronne Plaza, New Orleans
Best Western Executive Inn, Jackson, Mississippi
www.bestwestern.com – Skriv Jackson, Mississippi og skroll.
Best Western Blues Traveler Inn, Indianola, Mississippi
www.bestwestern.com – Skriv Indianols, Mississippi og skroll.
Cotton Gin Inn, Clarksdale, Mississippi
www.shackupinn.com
Best Western Music Row, Nashville, Tennessee
www.bestwestern.com – Skriv Nashville, Tennessee og skroll.
Best Western Galleria Inn & Suites, Memphis, Tennessee
www.bestwestern.com – Skriv Memphis, Tennessee og skroll.
 
Reiseruta:
Avgang fra Bodø tirsdag 3.06.2008, kl 07.15
Fra Oslo                                             kl 10.15
Fra Bergen, Kristiansand og Stavanger kan det være aktuelt å fly direkte til København og koble seg på gruppa der. Dette vil sannsynligvis bli noen hundrelapper  rimeligere.
 
De som reiser fra Oslo betaler også noen hundre kroner mindre. Størrelsen på beløpet avhenger av bookingen for øvrig, men fra kr 500,- til 1000,- i fradrag kan påregnes.
 
Turen går via København til Washington og videre til New Orleans med ankomst
kl 18.32 lokal tid (legg til syv timer for å beregne vår tid).
Erfaringene tilsier at vi går rett ut på byen for å utjevne ”jet leg” raskest mulig. Gøy er det også.
 
 
Returen starter i Memphis søndag 15.06 kl 14.30, og går via Chicago til København og Oslo hvor vi ankommer kl 15.25 mandag 16.06. I Bodø lander vi kl 18.40 samme ettermiddag.
Det vil være mulig å forlenge oppholdet dersom man vil utvide ferien og ferdes på egen hånd i forlengelsen av turen. Husk bare å si fra om dette i god tid før billettene bestilles og navnelistene skal sendes inn (jo før, jo bedre).
 
Lokal transport:
 
Vi blir fraktet mellom de ulike hotellene, festivalene og klubbene av en 56 seters buss med lokal sjåfør (forutsetter stort nok antall påmeldte, ellers blir det leiebiler). Torsdag 5.06 går vi om bord i bussen i New Orleans og transporteres til de ulike destinasjonene til vi ankommer Memphis torsdag 12.06.
 
I tillegg leier vi en 7 seter eller større som følger bussen på hele turen. Denne kan benyttes av alle deltakerne etter behov og etter nærmere avtale for avstikkere og egne oppdagelses turer.
 
Etter at buss og leiebil har forlatt oss i Memphis kan man gruppevis, eller på egenhånd, leie bil dersom man ennå ikke har fått nok av amerikanske motorveier.
 
Depositum:
 
Innen 15. november skal man ha betalt inn et depositum på kr 2600,- pr person, for å sikre flybilletten til lavest oppnåelige pris.
Resterende beløp, kr 13000,-, (total pris kr 15600,- fra Bodø) må være registrert innbetalt innen tirsdag 1. april. Det tas forbehold om store endringer i dollar kursen som er kr 5,3687 pr 27/10 2007.
NB! Beløpene skal betales inn på kontonummer: 4570 14 08482
 
Mer generell info:
 
29 av de 48 setene er allerede solgt (22.11.06), noe som tyder på fulltegnet tur på rekordtid.
Mye spennende rører seg i kulissene, men det er for tidlig å ”lekke” dette ennå. Det får komme i neste orientering.
Mighty Marith and the mean men blir med på turen og skal spille på Highway 61 festivalen, bl.a.
Flere musikere er påmeldt og det bærer bud om at vi får norske innslag på klubber og festivaler også på denne turen. Kanskje litt jam ved bassengkanten når anledningen byr seg.
Send gjerne orienteringen videre til venner og kjente. Det er kjempegøy å dele disse opplevelsene med kjentfolk.
Gi tidlig tilbakemelding dersom du ønsker å dele rom med noen.
Må du dele med noen du ikke kjenner, blir dere booket inn på en standard som kalles Queen Bed. Det vil si et stort rom med to separate dobbeltsenger.
King size, en stor dobbeltseng, (alt er stort i Amerika) egner seg for par.
Tillegg for enkeltrom, ca kr 300,- pr natt.
 
Gå inn på www.amazon.com for kjøp av musikk og ikke minst litteratur som kan gi deg masse kunnskaper om temaet og bygge opp forventningene til turen. Jeg kan anbefale boken til Steve Cheseborough, Blues Traveling, The holy sites of the delta. Bildet på forsiden av boken er av Eddie Cusac, en levende legende vi har hatt gleden av å bli kjent med og fått høre ”live” under festivalen i Leland.
I denne boken finner du en rekke henvisninger til mer aktuell litteratur og hørbar musikk.
 
Det vil bli rom for å leie egen bil enkelte steder og dra på oppdagelsesturer på egen hånd. Det er utrolig spennende å sette seg i en bil, overlatt til seg selv med et veikart (eller en GPS) og forsøke å finne fram til historiske plasser og utforske forhold man er spesielt interessert i og opptatt av.
 
For spørsmål og mer informasjon, ring meg på: 918 29670 eller send en e-mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.Nyttige linker:
www.shackupinn.com, www.bestwestern.com, www.bestwestern.com,
www.deltabluesmuseum.com, www.groundzerobluesclub.com, www.highway61blues.com, www.baronneplaza.com, www.norwegianbluesworld.com (se under meny og trykk på diverse for å lese reisebrev fra i år og i fjor).


Med blå, blå hilsen


Rolf Mathisen