Nyheter

Id
112
Sort
35
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
25.06.2019
Forfatter
Dag Kohmann og Arve Reistad
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Jelly Roll Men regjerte på Skibladner
Ingress

Hamar Bluesklubb inviterte til "selas" på Mjøsa, ikke i en sprukken holk, men med ærverdige Skibladner, verdens eldste hjuldamper i drift. Cruiset den 22. juni var utsolgt og mange hadde kommet langveisfra for å være med på bluescruiset. Totningene i Jelly Roll Men sørget for stor stemning om bord.

Tekst

Hamar Bluesklubbs første bluescruise ble en stor suksess både for styret, frivillige, sponsorer og blueselskere fra Hedmark, Oppland, Buskerud, Møre & Romsdal, Sogn & Fjordane, Akershus og Oslo som var med om bord. Da den gamle hjuldamperen forlot Skibladnerbrygga på Hamar blåste det frisk bris, men det løyet noe etter at båten la ut fra bryggekanten, og passasjerene satte seg godt til rette på toppdekket bak på "den gamle damen". Hjuldamperen tutet to ganger før den bakket ut fra brygga, snudde og rullet langs Furnesfjorden mot Brumunddal. Rett utenfor den nye «skyskraperen» svingte den babord og dampet videre mot Tingnes og Helgøya før båten la om kursen mot Stangelandet og sjøvegen videre forbi Atlungstad, midtfjords igjen og så til slutt tilbake til Hamar.

Gangsterkledde totninger regjerte på Skibladner denne flotte sommerdagen. Kent Erik Thorvalden på sang og munnspill var i det spøkefulle hjørnet og skapte stemning blant folk oppe på toppdekket. Broren Thomas Grim Thorvaldsen dro nydelige gitarsoloer på sin nye Gibson Jaguar-gitar (som han forøvrig nettopp hadde handlet fra den danske stjernegitaristen Ronni A. Boysen). Thomas Grim Thorvaldsen har blitt en komplett strengetolker. Bassist Ole Martin Røsten hadde byttet ut kontrabassen med en elektrisk bass, og sammen med Kai Evenstuen på trommer fløyt kompet like bra som hjuldamperen fra 1856. Multiinstrumentalisten Øyvind Stølefjell på piano viste oss flere av sine talenter i andre sett da han tok plass ved mikrofonen og hang på seg en eldgammel Høfner-gitar. Det var nesten som å høre de gamle mesterne Robert Nighthawk, Tampa Red og Homesick James i deres velmaktsdager. Bluespoeten Jan-Christian Nordahl fremførte noen dikt fra samlingen sin, "Bluespoetens andre  symfoni", og Bjørn Olsen fra Oslo Bluesklubb gjestet Jelly Roll Men på et par låter med sitt munnspill. 
Før Jelly Roll Men  fikk vi høre duoen Kidwest,  Kid Engen på sang og munnspill fra Sandvika/Sørskogbygda og Steinar Arnes alias Joe West på sang og gitar, bosatt på Jømna. På repertoaret sto blues, roots og americana-musikk. Arnes er en glimrende strengemagiker, og stemmen hans holder høy kvalitet. 

De fleste av passasjerene fant veien ned til laveste dekk for å spise reker med tilbehør underveis. Skibladner hadde til og med lokalt øl om bord, med navnet Stange Stasjon. Skibladner, Mjøsas hvite svane, var et strålende fartøy for kombinasjonen av servering og blå strofer denne praktfulle sommerkvelden, og folk koste seg om bord der de ble servert av båtens svært imøtekommende og hyggelige besetning.

Ingressbilde
/Files/Images/cruise/skibladner1.jpg
Hovedbilde
/Files/Images/cruise/Jelly-Roll-1.jpg
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
(not specified)
Tilleggsbilde
/Files/Images/cruise/Skibladner3.jpg
Bildetekst
(not specified)
Bildekreditering
(not specified)