Nyheter

Id
123
Sort
46
ItemInstanceType
(not specified)
Dato
02.09.2019
Forfatter
Rune Endal
Kategori
cat-1
Vis som toppsak
(not specified)
Vis video?
(not specified)
Vis tilleggsvideo?
(not specified)
Overskrift
Flisby’n Bluesfest – Skedsmo Bluesklubb jubilerer
Ingress

Skedsmo Bluesklubb feirer 20-årsjubileum i år og inviterer til stor bluesfest i «Flisby’n» Lillestrøm 6. og 7. september. Festivalen går over to kvelder med en rekke utenlandske og norske band på scena i byens nye Folkets Hus. Blant artistene er Dana Fuchs, Dr. Feelgood, Knut Reiersrud, Vidar Busk og Flisby’n Allstars, et sammensatt band med lokale musikere.

Tekst

Skedsmo Blueskubb ble etablert i 1999 og flyttet litt rundt de første årene før den fikk fast tilholdssted på Kulturpuben på Lillestrøm. Der vokste den til å bli en av landets største og mest aktive bluesklubber. Klubben har de siste årene arrangert rundt 100 konserter årlig, og i perioder vært over 500 betalende medlemmer. De faste ettermiddagskonsertene på lørdager på Kulturpuben har vært en stor suksess i mange år, arrangementer som blir avviklet i et godt samarbeid med Kulturpuben og driverne der. Klubben er også aktiv medspiller under den årlige Byfesten, og har i tillegg opprettet et minnefond som deler ut stipend til unge musikere hvert eneste år. Det gode arbeidet som legges ned av ildsjelene i Skedsmo Bluesklubb har blitt lagt godt merke til både lokalt og nasjonalt. Klubben fikk Skedsmo kommunes kulturpris i 2008. I 2008 og 2011 ble klubben kåret til Årets arrangør av Norsk Bluesunion.

Gjennom Flisby’n Bluesfest ønsker klubben å markere seg ekstra både i bybildet i Lillestrøm og nasjonalt, og har valgt å avholde festivalen på Folkets Hus i Storgata. Her starter festen kl. 18 fredag 6. september. Første band går på scenen kl. 20, MK’s Marvellous Medicine. Trioen fra Bergen har opparbeidet seg et publikum i blueskretser allerede, og er i disse dager også aktuelle med nytt album.
Kl. 21.30 går hele Norges amerikanske yndling, Dana Fuchs, på scenen. Hun har for lengst blitt en virkelig norgesvenn, og det norske klubb- og festivalpublikummet elsker henne.
Det er et sterkt program festivalen kan by på denne fredagskvelden, for kl. 23 kommer sjefen over alle sjefer blant gitarister i Norge, Knut Reiersrud. Han stiller som vanlig med sitt fantastiske band og musikalske miks som inneholder rock, blues, jazz, funk og jazzrock. Knut og bandet har nylig sluppet ei live-plate innspilt på Røverstaden i Oslo, som har fått strålende kritikker.
Fredagskvelden avsluttes med de hardtslående publikumsfavorittene Texas Twisters. Morty Christiansen og Åge Nilsen var gitarhelter lenge før de og Twisters ble Oslos store yndlinger gjennom mange år som husband på den populære klubben Smuget i Oslo.

Lørdag 7. september starter moroa kl. 18.00 med vår nye kvinnelige gitarstjerne, Tora Dahle Aagård. Sammen med bandet har hun de siste par årene gjort seg bemerket på live-scener rundt om i landet.
Kl. 19.15 blir det sugende Mississippiblues på scena i Folkets Hus. Da kommer ingen ringere enn Vidar Busk sammen med sine medmusikanter Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm. Nærmere presentasjon av medlemmene er unødvendig. I dette prosjektet er musikken forankret i sørstatenes musikktradisjoner.
Reloaded går på scena kl. 20.30. Heidi Blåsmo og hennes band har i løpet av kort tid rukket å bli kjent langt utover Notoddendistriktet. De har også blitt lagt merke til internasjonalt, der musikken deres har figurert høyt på flere utenlandske spillelister. 
Det blir også lokale innslag denne lørdagen. Flisby’n Allstars er satt sammen av musikere med tilhørighet i Lillestrømdistriktet. Her finner vi blant annet Stina Stenerud, Palle Wagnberg, Stein Stokke og Ronny Aagren.
Festivalen blir avsluttet av de britiske Dr. Feelgood. Bandet slo gjennom på 70-tallet og har holdt det gående helt fram til i dag. De er fortsatt etterspurt på klubbscener over hele verden med sin erkebritiske bluesrock, eller rhythm and blues, som britene liker å kalle det.

Frister programmet? Du kan kjøpe helgepass for alle konsertene for bare 800 kroner. Ellers selges det billetter i døra, kr. 400 for fredag og kr. 500 for lørdag. 
Gratulerer med jubileet til Skedsmo Bluesklubb – God festival

Ingressbilde
(not specified)
Hovedbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/Dana_SEHagen.jpg
Bildetekst
Dana Fuchs er blant artistene på Flisby'n Bluesfest.
Bildekreditering
Sven Erik Hagen
Tilleggsbilde
/Files/Images/festivaler/festivaler19/flisbyn.jpg
Bildetekst
Artister på festivalen i Lillestrøm 6. og 7. september.
Bildekreditering
Skedsmo Bluesklubb