Smakebiter fra BN62

. i kategorien Smakebiter fra siste nummer


Marcia Ball
Marcia Ball er ballets dronning på bluesfestivaler verden over – og hun og bandet hennes står ofte på festivalplakatene. Den lange Texas/Louisiana-damen med de slanke kryssede bena som danser under pianoet og det smittefarlige smilet er et nærmest ustoppelig tog av svingende rytmer fra New Orleans til Austin. Bluesnews møtte henne da hun startet sin Europaturne i Oslo. (Foto: Roald Jungård).
marcia.jpg
Jackie Payne  & Steve Edmonson
Norge har hatt besøk av to av dagens fremste ambassadører for klassisk soul og r&b. Jackie Payne og Steve Edmonson rakk i løpet av litt over en uke å besøke både Svalbard, Oslo, Colorlines bluescruise og Bodø. (Foto: Aigars Lapsa).
 payne&edm.jpg
Bobby “Blue” Bland
Bobby ”Blue” Bland (78) er den tredje gjenlevende av bluesens store B’er fra forrige århundre. Til forskjell fra B.B. King og Buddy Guy har han aldri vært i Norge, og hans ikonstatus skyldes utelukkende hans stilskapende sangerferdigheter og låtmateriale i elitedivisjonen. Øyvind Pharo møtte soulstjerna i Austin, Texas.
 bobbybland.jpg
Earl Thomas & Paddy Milner
Da Earl Thomas ble invitert med som gjest på The Legendary Rhythm’n Blues Cruise i 2007 kikket han gjennom artistlisten. Han kjente til alle med unntak av engelske Paddy Milner, som var hyret til å spille i pianobaren. Han sjekket ut Paddy på internett , og han viste seg å ha mange av de samme ideene og referansene som ham selv! De to herrene fant hverandre straks og er i dag ”soulmates”. (Foto: Nina Hanssen).
 thomas&milner2.jpg

 

Blues i London

Storbritannia besøkes av nesten 650 000 nordmenn hvert år.  Mange som besøker London kan nok tenke seg å avrunde en dag med business, shopping eller sightseeing med en god blueskonsert. Men London er en stor by med nesten 8 millioner innbyggere og det er ikke alltid så lett å orientere seg. Bluesnews' Nina Hanssen gir deg derfor noen tips om steder det er mulig få en god bluesopplevelse i London.

The Band-legende møtte norske musikere
Garth Hudson, en av tre gjenlevende fra The Band, var nylig på Norgesbesøk. I en alder av 72 år er han en av rockens mest respekterte tangentspillere. Hudson uttrykker i intervjuet med Johnny Andreassen at han har stor glede av å spille konserter sammen med musikere som Knut Reiersrud, Reidar Larsen og Bjørn Holm. Legenden er åpenbart en sterk ­beundrer av norske musikere.

Billy Gibson
Etter sin Norgesdebut på Drøbak Bluesfestival i juli i fjor har den amerikanske sangeren og munnspilleren Billy Gibson vært tilbake i Norge ytterligere sju ganger. Han har i tillegg til sine egne konserter entret et stort antall scener landet over som gjesteartist, så sjansen er stor for at du som bluesfan i Norge har fått med deg dette fyrverkeriet av en artist. Bluesnews har intervjuet norgesvennen.

Memo Gonzalez
Den amerikanske bluesartisten Memo Gonzalez har nylig vært på nok et besøk i Norge med sitt tyske band The ­Bluescasters. Bandet har etterhvert skaffet seg mange fans her i landet med sine heftige konserter.

Festivaler
Color Fantasy Blues Cruise
Dark Season Blues
Sprudlende blueshelg i Odda
Vellykket jubileum på Ørlandet
Saltenblues i rockens tegn
Heftig feiring i Bodø Bluesklubb
Fredrikshavn Bluesfestival

Andre saker
Årets CD'er
Spennende norsk CD-høst
Tiger City i ny drakt
Bluesunionen samlet på Lillestrøm
Chuck Berry-bibelen
BB & The Blues Shacks
Bedrock Bluesband på Baltic Blues Challenge
Orbo & The Longshots

Faste spalter
Blues i Danmark
Blues i Sverige
CD-anmeldelser
Blaa Jazz
DVD-nytt
Klubbsider Norsk Bluesunion
Bandoversikter norske, svenske og danske band