Turnestopp for Kaz Hawkins Band

.

Vinner av årets European Blues Challenge, Kaz Hawkins Band, har fått mye oppmerksomhet etter at de vant i Horsens, Danmark i april i år. Stor var derfor overraskelsen da de i begynnelsen av juli annonserte at de vil stoppe å turnere etter at årets bookede konserter er avviklet. Bandet har fått mange fans underveis, og interessen for årets europeiske bluesmestere er stor. Gjennom sine konserter rekrutterer de mange nye tilhengere til bluesen.

Bandet har i samråd blitt enige om at de ikke kan satse videre i musikkbransjen slik vilkårene og omstendighetene er nå. Bandet holder til i Nord-Irland, og den geografiske plasseringen medfører store reisekostnader for bandet siden mange av deres spillejobber er i England. I tillegg til reisekostnader og annet forbundet med å drive et band, har også utgiftene til plateinnspillinger vært store. Bandet har ingen plateavtale, og til nå er det Kaz selv som har finansiert innspillingene. Som hun fortalte i intervjuet i Bluesnews medførte utgivelsen av bandets første album at hun rett og slett mistet hjemmet sitt. 

Bandets frontfigur, Kaz Hawkins, har i tillegg hatt helsemessige utfordringer, og har i samråd med lege bestemt seg for å ta tak i disse, noe som også medfører behov for litt fred og ro. 2018 skal bli året da Kaz setter egen helse i høysetet. Hun ønsker også å bruke mer tid på låtskriving.
Bandet skal gjennomføre konsertene som er booket for høsten. Dette er i hovedsak festivaler og klubber i England. Den siste konserten bandet spiller (i denne omgang, i alle fall) er på Lucerne Blues Festival 18. november.
Bandet holder en mulighet åpen for å gjøre noen spillejobber fra 2019, dersom det er fornuftig økonomi i det.

Tekst: Nina Hanssen - Foto: Frank Nielsen