Omtalens detaljer

 
SEASICK STEVE
BN107 - Desember 2018
desember 18, 2018    
Karakter 
 
5.0

Trollbinder

Seasick Steve, eller Steven Gene Wold om man vil, sin fortid kan nok virke som en ugjennomtrengelig suppe av myter, historier og fantasier, kanskje også til dels fordi Steve selv har valgt å ha det slik. Den fargerike og omflakkende fortiden hans er det imidlertid ikke så lett å nekte ham, og likevel har altså Seasick Steve på sett og vis slått rot i Norge. Om han nå vil innrømme det eller ikke.
‘Can You Cook?’ er Steves 9. studioutgivelse og det er simpelthen en knakende god en. Være seg de opprocka, gode gamle Seasick Steve-kjente låtene, eller de mer tilbakelente, ettertenksomme. De førstnevnte får en jo midt i fleisen, mens de roligere, som kanskje viser oss retningen han kan tenkes å ta i fremtida, trenger litt tid på å snike seg innunder huden. Men når de gjør det, så det gjør de til gangs.
Seasick Steve har vært i Key West, Florida og Nashville, Tennessee og spilt inn denne gangen. Eller det aller meste av det i alle fall; tittelkuttet er innspilt i London. Uansett, Steve og bandet hans, som denne gangen består av Dan Magnusson (trommer og perkusjon) og Luther Dickinson (div. strengeinstrumenter) høres så absolutt ut til å ha fått dampen opp i studio. Dette minner om et positivitetens overflødighetshorn. Gjesteartistene, Brother Mickey Raphael, som spiller munnspill på et par låter, Brother Cory Younts, som bidrar flott med piano på et par andre, og Brother Rev Charles Hodges, som spiller orgel på en, løfter bare prosjektet ytterligere. Det er tøft og rufsete der det skal være tøft og rufsete, mens det er herlig musikalsk i de mere rolige, ettertenksomme låtene.
Kort sagt, jeg gir blaffen i om Steve er født i ’41 eller ’51 eller om mytene om ham er aldri så oppfabrikkerte. Musikk som det Steve og bandet hans byr på med ‘Can You Cook?’ kan fremdeles trollbinde denne anmelder så det holder. Og, bare for å ha sagt det; I ‘Hate Da Winter’ too…

Kommentarer

 
 
Ordne 
 
 
 
 
Powered by JReviews