Omtalens detaljer

 
SHEMEKIA COPELAND
BN106 - September 2018
oktober 03, 2018    
Karakter 
 
5.0

Et herlig album

Soul- og bluesdronningen Shemekia Copeland, ja for vi må kunne kalle datteren til legenden Johnny Copeland for akkurat det. Hun slo gjennom med et brak som ung artist allerede i 1998, og har virkelig endret kurs på sitt sjette album for Alligator Records. Hennes åttende alt i alt. For dette er mest av alt et americana-album, dynket i hennes oppvekst med soul og blues riktignok, men med et singer/songwriter-format som tåler sammenligning med størrelser som Emmylou Harris og Rosanne Cash. Førstnevnte gjester også på albumet, som etter min mening er det beste albumet Shemekia Copeland har gitt ut så langt. Liksom Anders Osbornes album for Alligator så oser «America’s Child» av sjel og en sterk trang til å beskrive tilstanden til Amerika og verden i dag.
Ved siden av Emmylou Harris så gjester også selveste John Prine på den herlige duetten «Great rain», som avsluttes med en så herlig «passiar» mellom John og Shemekia at man skjønner at de forstår hverandre nesten som en far og datter. At det nesten låter som Tony Joe White er heller ingen ulempe, spør du meg. Og americana­-ikonet Mary Gauthier er også involvert både som musiker og låtskriver (to låter er skrevet av henne) som bare forsterker inntrykket av at Johnny Copelands datter har funnet veier i musikken som opphavet nok ikke forutså. Men bluesen og country-tradisjonene henger så fint sammen når det gjøres slik Shemekia Copeland gjør her.
Når hun attpåtil tar en av mine all-time favorittlåter og gjør en coverversjon ganske langt unna originalen, men som fungerer fantastisk bra, vi snakker om Kinks-klassikeren «I’m not like everybody else», så er det mye lykke å finne på dette albumet.
Gitarlegenden Steve Cropper fra Blues Brothersbandet og Booker T & The MG’s er også med på hennes versjon av pappa Johnny Copelands «Promised myself». Platas eneste armkroklåt, litt i ånden til avdøde Solomon Burke. Et fint soulfylt avbrekk på plata.
Dette er et herlig album å anbefale alle som har og elsker plater med artister som Mary Gauthier, Delbert McClinton, Tony Joe White, Solomon Bruke, Rolling Stones i Bette Midler-modus, Beth Hart, Patti Smith, Emmylou Harris og The Kinks. Og herre min hatt for et lullaby hun avslutter a capella med på «Go to sleep little baby». Med teksten «Sov mitt lille barn, før «The boogie man» kommer og tar deg» er det fare for at småbarn i USA vil kunne trenge psykolog i veldig ung alder!

Kommentarer

 
 
Ordne 
 
 
 
 
Powered by JReviews