Omtalens detaljer

 
LAYLA ZOE
BN104 - April 2018
april 24, 2018    
Karakter 
 
3.0

Tungt rocka blues

Kan du se for deg Beth Hart som en hardt rockende, nesten Janis Joplin-vulgær og Pearl Jam-rockete i formen, så har du Layla Zoe fra Kanada/Tyskland som her leverer en CD/ DVD pakke i Ruf Records Songs From The Road-serie der du tidligere har funnet blant andre Canned Heat.
Layla Zoe debuterte på plate for litt over 10 år siden, og er en kraftfull, funky og tungt bluesrock-skolert sanger og artist som gjør sine show veldig teateralske. Igjen ikke veldig ulikt en viss Janis Joplin, bare at denne damen har Lita Fords kraft og Beth Harts og Llayne Staleys tøylesløse energi.
Et tøft live-sett, men litt bakpå og tungt og satt i formen også. Men jeg opplever at Layla Zoe «vokser seg vakker» ettersom man hører dette live-albumet flere ganger. Den funky, noe vulgære og tunge innpakningen vokser man seg inn i sammen med tekster som handler om sterke følelser. Om det å leve, om det å miste noen, om det å kjempe seg gjennom livet. Hun har med seg et meget kompetent band som det til tider lukter ikke så lite svidd av.
Liker du en kraftig damestemme som utfordrer komfortsonen til de fleste, og tungt rocka blues, så kan Layla Zoe være en dame verdt å sjekke nærmere ut. Men foreløpig er jeg ikke blåst av banen, selv om dette utvilsomt er et vokalt kjempetalent som fort kan motbevise min lille skepsis. Hun slutter konserten med Jimi Hendrix’ «The wind cries Mary» og Janis Joplins «Me and Bobby McGee» (skrevet av Kris Kristofferson). Bare for å ha satt skapet hun kommer ut av helt på plass!

Kommentarer

 
 
Ordne 
 
 
 
 
Powered by JReviews