Omtalens detaljer

 
Aaron Neville
BN97 - Desember 2016
desember 14, 2016    
Karakter 
 
5.0

Klassisk retro New Orleans-funk ispedd en dæsj silkesoul

Aaron Neville er fortsatt i besittelse av sin jodlende englestemme Det er en grunn i seg selv til å skaffe seg denne platen som er klassisk retro New Orleans-funk ispedd en dæsj silkesoul og voksenpop.
Fra det gamle repertoaret til Aaron Neville kjenner vi igjen en uanstrengt framføring av den romantiske «Orchid In the Storm», men ellers dreier det seg stort sett om nye låter her, for det meste signert av ham selv sammen med bassist, gitarist og produsent Eric Krasno og Dave Gatter. Det varmer en gammel fan at han også slipper seg løs i en doowop- og Drifters-inspirert sang som «Sarah Ann». Og selvsagt skal vi ikke glemme second line karnevalsfeiringen «Stompin’ Ground» som hedrer musikken han vokste opp med; Fats Domino, Smiley Lewis, Satchmo og The Wild Tchoupitoulas og alle de andre fra Ninth Ward til Uptown.
En av de flotteste låtene i Aaron Neville-katalogen er «Hercules» fra 1971, en låt direkte inspirert av Marvin Gayes «What’s Goin’ On». Det mektige avslutningssporet «Fragile World» er både tekstmessig og melodisk en videreføring av begge sangene myntet på verden av i dag, dels sunget, dels framført som rap-monolog og signert Aaron Neville alene.

Kommentarer

 
 
Ordne 
 
 
 
 
Powered by JReviews