Det svinger

Populer!
 
8.0
1697   0   1   0   0  
Det svinger

Album informasjon

Tittel
Up The Wall
Plateselskap
Hokahey! Records
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
8.0

Det svinger

Den finske duoen Micke og Lefty (som forlengst er blitt til en trio i og med at Chef kom inn på bass og vokal), feirer sitt 10-årsjubileum på en fin-fin måte ved å gi ut ’Up The Wall’. Bandet, som så flott blander gammeldags akustisk country-blues med americana, jazz, bluegrass og en smule rock n’ roll, feier i gjennom 13 heidundrende låter som virkelig setter dansefoten på prøve. Setter man på ’Up The Wall’ så har man problemer med å sitte stille. Simpelthen. Det svinger av Micke & Lefty, det har det forresten alltid gjort, og denne avleggeren av Micke Björklund & BlueStrip fortjener all den oppmerksomhet de kan få.
Med sin utpregede jordnære instrumentering; mandoliner, steel-gitarer, dobroer, ukuleler, banjoer, ståbasser og minimalistiske trommesett, presenterer gjengen oss en riktig festkaramell. ’Up The Wall’ oser av livs- og spilleglede. Også så fine vokale harmonier, da!
Lefty, dvs. Ville Leppänen, har skrevet brorparten av materialet. Unntakene er ’Come Here Baby’ (Biggs, Thomas), en nærmest hawaii-aktig låt, og Tony Joe White’s klassiker ’Polk Salad Annie’, som jeg føler de har fått til en fin ’sump-feeling’ på, ikke minst takket være Lefty’s National Steel.
Micke & Lefty’s 5. utgivelse ser jeg absolutt ingen grunn til å styre utenom. Den gjør helt sikkert susen også i ditt neste festlige lag.

Powered by JReviews