En plate du bør ha som liggeunderlag i sommer

En plate du bør ha som liggeunderlag i sommer

Populer!
 
8.0
1824   0   1   0   0  
En plate du bør ha som liggeunderlag i sommer

Album informasjon

Tittel
Man In Motion
Plateselskap
Provogue
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
8.0

En plate du bør ha som liggeunderlag i sommer

Kanskje det største scoopet for årets Notodden Bluesfestival var å gripe tak i Allman Brothers-gitarist Warren Haynes og hans band som akkurat er klare med sitt nye album ”Man In Motion”. Gitaristen er et ess fra øverste hylle i amerikansk musikk som også er godt dokumentert gjennom hans mange år som bandleder for Gov’t Mule og sterke delaktighet i dagens utgave av Allman Brothers Band. At han også har spilt i og vært medlem av The Grateful Dead skulle ikke akkurat ødelegge CVen.
Det er lange låter på dette albumet – i god Allman-tro. Men det er en mer melodisk soul- og søtladet r&b-følelse her enn det man pleier finne på et Allman-album også. En fin følelse av Delbert McClinton, av de mest soulfulle øyeblikkene i Huey Lewis karriere, av Joe Cockers r&b og av Bruce Hornsbys bluesy ballader. Warren Haynes stiller med en påle av en gitar i sin midte og jammer låtene ut så kroppsdelene dine fordeles fint utover gressplenen i suggererende dans.
”Man In Motion” er et herlig album for lange ”rides” i bilen i sommer. Dette er sånn musikk du kan ri inn i solnedgangen med uten tanke på morgendagen. Og Warren har definitivt ikke noen dårlig stemme for denne type rock- & soul-materiale heller. Han har for første gang i karrieren lagt vekt på en type soulmateriale han elsker og vokste opp med. Med musikere som George Porter Jr (basslegenden fra The Meters), Ivan Neville fra Neville Brothers (og bror med Art Neville som også var med å starte The Meters), den folky bluessangeren Ruthie Foster og Faces/Rolling Stones-veteran Ian McLagan klarer han å gjenskape en sjel og en sukret, men gutsy Hi Records-følelse som kler et gitaress og et Allman Brothers-medlem.
Med den artige rytmikken i låter som ”Sick of my shadow”, en dyrisk sangdynamikk i låter som ”Hattiesburg hustle”, og tidenes lighter-ballade-følelse på ”A friend to you” er det ingen tvil om at Warren Haynes Notodden-opptreden blir imøtesett med spesielt stor spenning. Alt er originalmateriale unntatt den klassiske soulballaden, William Bell/Booker T Jones' ”Everyday is a holiday”. Michael Bolton – eat your heart out!
Dette er en plate du bør ha som liggeunderlag i sommer. Så bra er den! Selv om formatet og stilen Warren Haynes retter seg inn mot, der artister som Hanne Boel og Andrew Strong har fått pisse i drikkevannet altfor lenge, er godt pløyd mark, så klarer Warren å løfte dette helikopteret godt fra bakken. Har du med deg dama di til Notodden i år blir nok dette konsert- (og plate-) opplevelsen der dere kan holde et ekstra godt tak rundt hverandre!

Powered by JReviews