Good-feelin’ music!

Populer!
 
8.0
2271   0   1   0   0  
Good-feelin’ music!

Album informasjon

Tittel
Sweet Soul Blues
Plateselskap
DixieFrog
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
8.0

Good-feelin’ music!

Dette er et band som svinger slik en multikulturell gjeng fra Frankrike kanskje har bedre forutsetninger for enn i mange andre kulturer. For her finnes det afro-kulturelle, med alle de bånd Frankrike alltid har hatt til afrikanske artister fra Ali Farka Toure (som de forresten også på en måte hyller på låta ”Them fair weather friends” på dette albumet – selv om den er skrevet av vår venn Alvin Youngblood Hart) til Manu Chao, her finnes det mer rendyrkede amerikanske sløye soul/blues-uttrykket som du kjenner igjen fra Isaac Hayes, Curtis Mayfields, Donny Hathaway og Al Greens dager, men her finnes også det mer eksperimentelle og nyskapende i en miks av funky dansbar groove og leken soul/pop slik artister som Jamiroquai og G Love & Special Sauce har feiret mange suksesser på 90-tallet.
Med blåserrekke, orgel og shuffle/ blues-gitarspill av elegant merke fra bandets frontmann og leder siden 1998 Arnaud Fradin, er dette en høyst sensuell, seksuell og forførende soul/ blues-opplevelse utenfor det registeret du vanligvis opplever.
Dette er et av de ledende soul/blues-band i Frankrike og gjør sin debut på en scene i Skandinavia (tror jeg) når de besøker Bangen Jazz & Bluesfestival i Sandviken 1 juli. Er du i området ville jeg fått med meg dette. Jeg tror Kid Andersen ville likt dette less-is-more og genuint presise gitarspillet, og helt der fremme ved scenen tror jeg både svenske Timbuktu og vår egen Noora Noor ville kjenne behovet for å danse og leve ut dette bandets tempererte groove-dynamikk, fete sound og soul-vibe til natten stopper det hele. Du trenger å spinne skiva et par ganger, men det er ikke et eneste dårlig kutt her. Overraskende høy kvalitet fra et fransk band som var i finalen iInternational Blues Challenge for fire år siden. På noen av låtene tenker jeg at dette er noe av det fristende soul-uttrykket våre egne unge talenter i Groovy Company (se egen anmeldelse i dette nr) jakter. En blues/ soul/ funk/ r&b/ afro-miks som kan gjøre selv den mest regntunge sommerdag spenstig og leken. Og når de avslutter med en råbra og Ane Brun-skjelvende versjon av Skip James ”Hard time killin’ floor blues” så er dommen klar. Malted Milks tredje album er et album du på en eller annen måte bør sikre deg. For the sake of the blues! For the sake of the soul! For the sake of good-feelin’ music!

Powered by JReviews