En juvel fra Delmark

Populer!
 
9.0
2242   0   1   0   0  
En juvel fra Delmark

Album informasjon

Tittel
West Side Baby
Plateselskap
Delmark Records
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
9.0

En juvel fra Delmark

Blues/jazz-legenden Floyd McDaniel døde i 1995 i en alder av 80 år. Året før, altså i 1994, da McDaniel var 79 år gammel, spilte han på Breminale Blues Night i Bremen, Tyskland, og det er da også herfra at innspillingene til ’West Side Baby’ kommer. Han er backet av sine venner hjemme fra Chicago, Dave Specter & The Bluebirds, for anledningen forsterket med munnspilleren Tad Robinson på noen kutt.
Floyd McDaniel var på høyden av sin karriere, han hadde nettopp kommet i gang med plateutgivelser for Delmark og nøt tilværelsen. Det hører vi også på ’West Side Baby’, den siste innspillingen McDaniel fikk gjort – hans særegne, hese og raspende whiskey-røst i samspill med den litt forfinede, jazza gitarlyden (noe i nærheten av Charlie Christian og T-Bone Walker).
Specter og bandet hans var på turne i Europa på denne tida, og da Floyd McDaniel trengte backing-band til festivalen i Bremen, var de på plass. Og Specter bidrar, til tross for ’verden verste forkjølelse’, som han selv sier det, til enda mer nydelig gitar.
Kun tittelkuttet er Floyd McDaniels eget, resten er herlige cover-versjoner av alt fra ’St. Louis Blues’ (W.C. Handy), ’Backwater Blues’ (Bessie Smith), ’Mean Old World’ (T-Bone Walker) og ’Route 66’ (Bobby Troup). Bare for å ha nevnt noen. ’Route 66’ blir forresten fremført som Nat ’King’ Cole gjorde den, han og McDaniel var jo gamle skolekamerater.
En juvel fra Delmark – det var virkelig på høy tid at de gjenutga denne!

Powered by JReviews