Gløder av overskudd, energi og spilleglede

Gløder av overskudd, energi og spilleglede

Populer!
 
8.0
1889   0   1   0   0  
Gløder av overskudd, energi og spilleglede

Album informasjon

Tittel
Ain't Got No Troubles
Plateselskap
Yellow Dog
Anmelder
Jan Rustad

Skribentomtale

Karakter 
 
8.0

Gløder av overskudd, energi og spilleglede

Den tredje plata fra Eden Brent er en gedigen opptur. Som pianist har hun stadig utviklet seg, og denne gangen har hun tatt veien fra basen i Greenville, Mississippi til Piety Street Studios i New Orleans der også Allen Toussaint og Blind Boys of Alabama har jobbet, og det har hatt drastiske utslag på den plata vi nå kan glede oss over. Det er ingen grunn til bekymring, fremdeles fremstår Eden som en folkelig og særdeles underholdende krysning av Marcia Ball og Jerry Lee Lewis. Denne gangen har hun i tillegg til den boogien vi kjenner henne for også latt seg påvirke av pianokulturen i New Orleans. Det gir oss en knippe lekne og utrolig catchy shuffle-låter som oser Mardi Gras lang vei. På fire låter nær er plata selvskrevet, og det er en sann lettelse å kunne registrere at de gresselige, snørrete standardballadene som til dels har skjemmet de to første platene er borte denne gangen. Ikke hadde hun stemme til dem, og ikke hørtes det ut som hun hadde spesielt lyst til å gjøre dem heller. Her får du i stedet, i tillegg til det egne stoffet hennes, Delbertlåta "Right To Be Wrong", en klump-i-halsen-vakker versjon av Will Kimboroughs "Goodbye Moon", gitarist Colin Linden bidrar med "Later Than You Think" og endelig gjør hun "Beyond My Broken Dreams" som er skrevet av Carol Ann Brown Jones og Tommy Polk. De som nå bekymrer seg om boogiepianoet er borte trenger ikke det, det er til stede i fullt monn, og får også sitt i "Let's Boogie Woogie", skrevet av Eden selv og en åpenbar hyllest til de musikerne som har gått før henne og vært inspirasjonskilder.
"Ain't Got No Troubles" er blitt en plate som gløder av overskudd, energi og spilleglede, og som demonstrerer for all verden at Eden Brent har det bra i livet sitt nå. Jeg så henne i Mississippi i sommer og kan gå god for at energien kanskje er enda mer til stede på scenen. Hun har også fått de private problemene hun slet med under kontroll, så det er bare å krysse fingrene for at hun legger veien til Norge igjen. Alt hun trenger, sier hun, er en invitasjon og et piano.
"Ain't Got No Troubles" har så vidt vites ennå ikke norsk distribusjon, men kan kjøpes fra hjemmesiden til Eden, der du også på edenbrent.bandcamp.com kan streame samtlige låter fra plata og gjøre deg opp din egen mening før du kjøper.

Powered by JReviews