Definitivt verdt å låne øret til

Definitivt verdt å låne øret til

Populer!
 
7.0
2314   0   1   0   0  
Definitivt verdt å låne øret til

Album informasjon

Tittel
Renegade Creation
Plateselskap
Provogue
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
7.0

Definitivt verdt å låne øret til

Det er så deilig at man av og til tar så grundig feil. At ens spådommer og forventninger blir gjort totalt til skamme. Jeg trodde dette samarbeidet mellom stjernegitaristen Michael Landau (Michael Jackson, James Taylor, Amy Holland, Richard Marx, Miles Davis) og den renommerte blues- og jazzrock-gitaristen Robben Ford skulle bli forutsigbart, polert og flinkis-lagd. Sannheten er at samarbeidet, som inkluderer bassisten Jimmy Haslip og trommeslager Gary Novak, er så progressiv og friløp-jammete bluesrock at karer som Jack Bruce får tårer i øynene ved første lytt. Med klare nikk til progressiv britisk kunstrock og eventyrlysten fusion er Renegade Creation en plate som vil interessere langt flere enn musikernerder!
Fire sanger sunget av Robben Ford, fire andre sunget av Michael Landau, og to instrumentalspor. De som har hørt mye på fusion og jazzrock vil bli overrasket over hvor vitalt, riffete og lekent firkløveret rocker sin blues. Det er ingen stram linje her, men heller masse plass for dem alle sammen til å boltre seg i sine instrumenter og en rockete frodighet som man må til størrelser som Jack Bruce i sine gode stunder for å finne maken til. Ja, fra noe nært Pink Floyd-nerven i ”Destiny over me”, til Cream-riffete britisk rock i ”God and rock’n roll”, så tror jeg jaggu at Joe Bonemassa ser for seg å kunne fremført den ladete bluesrockballaden ”The darkness” som en del av sin moderne gitarblues. Vi snakker klasse og kvalitet i solide doser.
Såpass blues, impulsivt og fri-rockete som firkløveret låter skulle du ikke tro at dette er musikere som vanligvis sitter i en tvangstrøye av jazz, fusion, r&b og pop. Robben Ford kjenner vi jo fra før som en mester innenfor sin jazzfargede blues, men selv han spiller sjelden med slike høye bredbente gitarer som her. Definitivt verdt å låne øret til både for rock-, blues- og fusion-folket!

Powered by JReviews