Det er rett og slett bare å ta av seg hatten!

Det er rett og slett bare å ta av seg hatten!

Populer!
 
10.0
2220   0   1   0   0  
Det er rett og slett bare å ta av seg hatten!

Album informasjon

Tittel
Aldri åpenbart
Plateselskap
Egen
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
10.0

Det er rett og slett bare å ta av seg hatten!

Det er mye her i verden som ikke er åpenbart, men at Tor Wold fra Trondheimskanten (Heimdal, for å være eksakt) igjen skulle ta i bruk en sangmikrofon, var det vel ikke så mange som hadde trodd. Tor Wold, som siden midten av 60-tallet har vært aktiv musiker, fikk nemlig på sent 80-tall beskjed om at han hadde strupekreft. Og ikke bare det; strupehode og stemmebånd måtte fjernes! Tor Wold måtte lære seg å snakke med spiserøret, og i et intervju med NRK Trøndelag forteller han at det tok hele 15 timer hos logopeden bare å få frem den første lyden. Og det var banneordene i frustrasjon som kom først. Og etter mange års trening og slit var "verdens første strupeløse bluesvokalist" et faktum.
Det er rett og slett imponerende å høre whiskeyrøsten til Tor Wold på "Aldri åpenbart". Ok, så må han kanskje skrive lette tekster uten alt for mange stavelser for å kunne klare å fremføre dem, men tekstene hans - og måten han fremfører dem på - passer som "hånd i hanske" til det musikalske teppet de meget habile musikerne hans i Blue Bombers maler. Tekster på norsk, eller skal vi heller si trøndersk?, om dagligdagse og nære ting. Samtlige av skivas 10 låter er signert Tor Wold sjøl.
Selv om "Aldri åpenbart" er et aldri så solid verk, for det er det så absolutt!, så er det det lille man aner av innsatsen til frontmann Tor Wold som ligger bak som imponerer aller mest. Bare av den grunn fortjener han å selge til gull. Det er rett og slett bare å ta av seg hatten!

Powered by JReviews