Jacob & The Jackals

Populer!
 
7.0
2148   0   1   0   0  
Jacob & The Jackals

Album informasjon

Tittel
Breaking The Spell
Plateselskap
Houserocking Records
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
7.0

Svenske Jacob & The Jackals fra Vetlanda i Småland har gitt ut skiver annet hvert år siden de debuterte med ‘Working Class’ i 2003. De har hele tiden hatt ’ett-eller-annet’ ved seg, noe som har blitt liggende der litt uforløst, mer som et hint om at her er det atskillig mer på lager. Men de har liksom ikke nådd helt frem. 
Dvs. – før nå. For denne gangen, med ’Breaking The Spell’ - bandets fjerde utgivelse - syns jeg de når mål, gitarist Jacob Steinwall og trioen hans. Med en munter og glad utgivelse som svinger, gynger og rocker akkurat passelig i sin New Orleans-inspirerte innpakning. At skiva hviler noe tyngre på Steinwalls gitar enn tidligere gjør den heller ikke dårligere. Moro også å registrere at, i tillegg til at de har funnet tilbake til New Orleans-sounden, også har slide’n tilbake i fullt monn. Nå lar det seg jo selvfølgelig ikke gjøre å lage ordentlig New Orleans/Louisiana-musikk uten piano, og for Jacob & The Jackals del så betyr det at Ulf Sandström låner dem ei hånd (som han også gjorde ved forrige korsveg). Ellers er Stefan Dafgård med på munnspill denne gangen. 
Mens Jacob & The Jackals forrige utgivelse, ’South of Memphis’ (2007), besto kun av egenskrevne låter, har gutta denne gangen funnet tilbake til formelen med å blande gode, gamle klassikere med et knippe egne låter. Noe som etter denne anmelders begreper fungerer aldeles utmerket. Utgivelsen klokker inn på 38 minutter, noe som selvfølgelig er veldig kort til en full-lengder å være, men bevares; det er da mye hyggeligere med en gjennomarbeidet kort CD, enn en som er tværet ut i langdrag med fyllkalk – er det ikke? Vi trykker jo bare ’repeat’! 

Powered by JReviews