T BIRD & THE BREAKS

Populer!
 
8.0
1579   0   1   0   0  
T BIRD & THE BREAKS

Album informasjon

Tittel
Learn About It
Plateselskap
T Bird & The Breaks
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
8.0

Det er tydelig en forfriskende bølge av old school blues kombinert med store fete blåserrekker, soul og funk som sveiper over USA nå. Med samme garasjesound som Chicago-bandet JC Brooks & The Uptown Sound, som vi skrev om i forrige utgave av Blues News, kommer nå T Bird & The Breaks med samme uimotståelige partyfot med den samme edge av garasjerock som JC Brooks og tør vi også si Eli ”Paperboy” Reed for de som har sett dette soulfunnet live.
Dette er fremtiden for blues og soul i USA akkurat nå! Ved å blande gammel Stax-tradisjon med en litt møkkete James Brown med den omtalte blåserrekka, og sprite det hele opp med en ganske rå form for blues og rock'n roll, så treffer dette enhver som beveger seg over dørstokken på en eller annen svett klubb i Austin, Texas. Tim Crane (T Bird) og gjengen hans har med sin blanding av den litt tyngre soultradisjonen på 60-tallet og rå blues og rock blitt et av de mest ettertraktede liveband i sørstatene. Liksom JC Brooks & The Uptown Sound ble kåret til årets nykommere i Chicago så treffer denne musikken sitt publikum hardt. Kall det gjerne rocka soul. Det er hvertfall en fortsettelse på den soul-revivalen vi har sett med vår egen Noora Noor, J J Grey & Mofro, Ryan Shaw og Eli ”Paperboy” Reed. Bare mer garasje-rocka i snittet og med et større band med blåsere og kor på scenen.
Ikke siden James Browns souldager, før funken tok ham, og Wilson Picketts villeste dager har vi hatt et sound som dette. Rocka soul å spille høyt, å danse til, å svette til, å drikke til, å klaske føttene rytmisk i bargulvet til, og rett og slett bare føle at man blir drevet av en nesten manisk beat.
Og alle de ni låtene er deres egne originallåter. Om de vil stelle til et ordentlig svett party på Notodden Bluesfestival i sommer må en split-kveld med T Bird & The Breaks og JC Brooks & The Uptown Sound være en utrolig fyrig ladning. Det gjelder å være blant de første på perrongen når toget til framtiden går!

Powered by JReviews