En artist det er all grunn til å følge med på videre

En artist det er all grunn til å følge med på videre

Populer!
 
8.0
2393   0   1   0   0  
En artist det er all grunn til å følge med på videre

Album informasjon

Tittel
Kissing Fools
Plateselskap
Hunters Records/ Bare Bra Musikk
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
8.0

Mye ungt og litt gammelt. Stina Stenerud, kordama og sanger i JT Lauritsen & The Buckshot Hunters, er definitivt både hovedperson og en stor porsjon av det unge innslaget. Hun debuterer som soloartist med et album som ånder fyrig soul/blues-sangerinne med swinging jazzelementer av det klassiske slaget. Hun har den autoriteten du kan bli overrasket over at hun har som forholdsvis ukjent sanger. Denne Candye Kane-autoriteten. Den som skyter fra hofta med den spillegleden du kanskje husker fra band som B.B. & The Blues Shacks og The Seatsniffers. Det uimotståelige svinget som ikke behøver å komme fra USA, som i tilfelle med disse to glimrende europeiske bandene. Men om det er toppklasse fra Europa eller et Texas All-Star band betyr ikke så mye. Nerven er den samme.
Stina Stenerud har alliert seg som du skjønner også med “gamle” krefter. B3-generator Paul ”Palle” Wagnberg kjennes både fra den jazzete instrumentalgjengen The Real Thing og fra blueskonserter med blant annet Mulens Portland Combo. En glimrende og levende B3-organist som gir swing selv til en lyktestolpe. Gitarist Stian Haslie er av den yngre garde igjen. Mange har sett og hørt hans suksess med Bedrock Bluesband de siste årene. En spennende gitarist. Med en erfaren rytmeseksjon som har bakgrunn i band som The Men They Couldn't Shave og Jane Doe har Stina Stenerud samlet en vital gjeng bak seg. Richard Gjems (ex JB & The Delta Jukes) dukker også opp med sitt ikke mindre vitale munnspill.
Musikalsk varierer det mellom ganske hardtsvingende r&b med elementer av fyrig soul, klassisk blues og swingende jazz og over til mer klassisk ballademateriale. Hun kler definitivt det første best.
Vokalt har Stina Stenerud som sagt tilstedeværelsen til Candye Kane. Denne måten å synge på som utstråler erfaring, og en sanger som vet akkurat hvilke knapper hun vil trykke på. Sånn sett har hun noe av vitaliteten til Tina Lie også.
Litt varierende kvalitet, men mye er overraskende bra på Kissing Fools. Å feie vekk de letteste låtene og forsøket på en sexy Vidar Busk-tripp og rendyrket 50-talls dykket, hadde hevet denne plata fra en artist det er all grunn til å følge med på videre.

Powered by JReviews