Det føles dønn ekte

Populer!
 
9.0
2002   0   1   0   0  
Det føles dønn ekte

Album informasjon

Tittel
Ain’t Gotta Dime
Plateselskap
Black & Tan ­Records
Anmelder
Bjørn Wiksaas

Skribentomtale

Karakter 
 
9.0

Om Boo Boo Davis’ utgivelser for hollandske Black & Tan Records er det bare ett å si; skaff dem alle sammen! Det er noe med den feelingen som veteranen fra Drew, Mississippi, sammen med de betydelig yngre hollenderne i bandet hans, Jan Mittendorp – gitar og John Gerritse – trommer, klarer å skape. Boo Boos skranglete munnspill og rå Mississippi-røst sammen med dette til de grader så upolerte bandet. Det skrangler og røsker, det er seigt og tungt, det er innsmigrende og intenst, det er umiddelbart - og det føles dønn ekte.
Nå er kanskje en av grunnene til at det føles så ekte at gutta spiller inn stoffet sitt mer eller mindre ’på direkten’, her er ikke rom for de store poleringer av lydbildet i etterkant. Det som gikk inn på tape’n går ut av høytalerne. Noe som gjør at lytteren føler seg hensatt til en ’juke joint’ i det nordlige Mississippi, eller i alle fall kan tro at det er sånn det må være et slikt sted (for de av oss som aldri har satt fot i en Northern Mississippi Juke Joint).
Den akustiske bluesmannen Doug Mac Leod (som også gir ut platene sine på Black & Tan) skriver i skivas ‘liner notes’: - ’How funky is this record? If these guys moved in next door to you… your lawn dies…!’ Til helv*** med plenen, sier nå jeg!

Powered by JReviews