En vakker samling akustisk deltablues

En vakker samling akustisk deltablues

Populer!
 
8.0
2247   0   1   0   0  
En vakker samling akustisk deltablues

Album informasjon

Tittel
More Music From The Motion ­Picture M For Mississippi
Plateselskap
Broke & Hungry Records
Anmelder
Jan Rustad

Skribentomtale

Karakter 
 
8.0

Her er volum to med Musikk på CD fra den strålende dokumentarfilmen M for Mississippi, behørig skamrost her i bladet for et par nummer siden. Og som vi bøyde oss i støvet da, er det bare å gjenta øvelsen nå. Dette er en vakker samling akustisk deltablues, spilt av noen av dagens kanskje fremste i genren – uten at jeg skal skryte på meg inngående kjennskap til noen av dem. Her får du en viss referanseramme der The Robert ”Bilbo” Walker band tar for seg Johnnie B. Goode, og T-Model Ford gjør sitt med High Heel Sneakers – begge deler med, for å si det forsiktig, eksentriske resultater.
Ynglingen Pat Thomas (48) er mer her også, like sjarmerende som alltid. Resten av gjengen spenner fra 70 til 85, og i fellesskap redefinerer de begreper som virtuositet, presisjon og musikalsk ærbødighet. Kommersielt? Nei. En utrolig opplevelse? Så absolutt!
Det er vanskelig å trekke frem ett bidrag fra en samling der høydepunktene står i kø, men jeg må  medgi at Cadillac John Walkers ”Hard Headed Woman” er et velværegysfremkallende høydepunkt for min del. Samtlige låter, så nær som ett, er også her innspilt og mikset av Bill Abel – som igjen beviser at han har et nesten overjordisk talent og en fintfølelse for genren som i seg selv burde ha ført til LANGT andre ­arbeidsforhold enn det dette er produsert under.
Dette er en fantastisk plate, og Broke & Hungry fester grepet som et selskap det er helt nødvendig å holde øye med.
Gå og kjøp denne – nå! 

Powered by JReviews