En likandes plate fra guitar-babe Ana Popovic

En likandes plate fra guitar-babe Ana Popovic

Populer!
 
6.0
2400   0   1   0   0  
En likandes plate fra guitar-babe Ana Popovic

Album informasjon

Tittel
Blind For Love
Plateselskap
Eclecto Groove/Bonnier Amigo
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
6.0

Nå tror jeg ikke verden står til påske! En likandes plate fra guitar-babe Ana Popovic er ikke noe jeg hadde ventet meg, men sånn kan det gå når man bytter plateselskap i riktig retning, kanskje? Å komme inn i Delta Groove-familien har definitivt fått den jugoslaviske bluesrock-stjernen til å vise frem noe mer enn de lange rasebena!
Forskjellen mellom hennes forrige album Still Making History til Blind For Love er gigantisk. ”You’re messin’ with the wrong woman” synger hun heftig med gitarlinjer som understreker kraften bak ordene. Det er litt Joe Bonamassa-følelse ute og går så avgjort. Og sommerens bluesradio kan så absolutt bli bedre av den glade og lekende tonen på albumets åpningsspor ”Nothing personal”. Noe mer catchy har denne damen aldri gjort, og med full blåserrekke og et topptrimmet Hammond B3-orgel i backingen har liksom Delta Groove kledt henne opp til å bli en kvinne i bluesen som jeg hadde sverget på at Ana Popovic aldri ville bli!
Variasjonen er stor på dette albumet. Fra møkkete akustisk Bjørn Berge slidegitarspill på ”Steal me away” til sterke gitarlinjer igjen i retning Joe Bonamassa på ”Putting out the A.P.B.”, og over mot 90-tallets Robert Cray på soulladete ”Get back home to you”. Det er dårlige spor også her, og liksom for Candye Kane handler det om taffelmusikk som tydeligvis er Delta Grooves politikk å legge inn for å bryte opp. Bare det at låter som ”Blind for love” og ”Part of me” er uten mål og mening.
Men hovedsakelig er det mye god stemmebruk, mye elegant gitarspill, og mye god bluesunderholdning i Blind For Love. Sexsymbolet Ana Popovic har tatt steget fra ubrukelig Barbie til virkelig å levere varer. Riktignok hadde hun glimt av noe lovende den gang hun debuerte for Ruf Records tidlig i dette årtusenet, men de drinkene Delta Groove-familien har servert henne bør hun defintivt ta flere av!

Powered by JReviews