En feelgood-plate av svært bra karakter

En feelgood-plate av svært bra karakter

Populer!
 
7.0
2610   0   1   0   0  
En feelgood-plate av svært bra karakter

Album informasjon

Tittel
Visions
Plateselskap
Blue Groove/ Bonnier Amigo
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
7.0

Et genitrekk av disse to veteranene å slå seg sammen og strippe ned soundet til to stemmer og to gitarer. Litt perkusjon fra Phil Bloch på over halvparten av låtene, gjestekommentar fra Bo Diddley samt ekstra gitarhjelp fra selveste Richard Thompson på to låter til tross, dette handler om Nederlands største bluesgitarist og bluesartist og Ry Cooders tidligere høyre hånd vokalt Terry Evans. Nakent og uten noen form for pålegg og fiksfakseri. En feelgood-plate av svært bra karakter for bluesfolket. Særlig dem som liker akustiske fremføringer der mye ligger i følelsen på stemmene og gitarene. For her er mange små forsiktige og følsomme detaljer som du bare hører om du lukker øynene og virkelig flyter med.
Jeg så duoen gjøre dette materialet på Blues In Hell og ble lettere imponert. Jeg så dem igjen på lyttekonsert på Buddy Scene i Drammen og fikk frysninger på ryggen i andre sett. De kler virkelig hverandre Hans Theessink og Terry Evans, men de krever et lydhørt publikum, for særlig i gitarspillet til Hans Theessink er det detaljer som er så forsiktige og vare og geniale at du må være der for musikken og ikke nabopraten.
”Visions” er nærmest en liveplate spilt inn uten publikum. Spilt rett inn på ett eller to takes finner du mye av den gospelinfluerte hollandske bluesartisten og soul/gospel-nerven som kikket Terry Evans rett inn i øynene da han ble født ved Mississippis bredder for rundt 70 år siden. Den ene født inn i sørstatsgrooven. Den andre som alltid har villet være det. Tre låter skrevet av hans, to av Terry og derav en som ble skrevet sammen med Bobby King og Ry Cooder. Klassikere som ”Dark End Of The Street” innen soul, ”Let The Four Winds Blow” innen country/gospel, og ”Talk To Your Daughter” og “You Can’t Judge A Book By The Cover” innen blues. Mye fint materiale, og jeg synes begge disse artistene leverer bedre enn på lenge i hverandres selskap. Dette er en plate for de som med hånden på hjertet kan si at de elsker blues, og lydkvaliteten er som alltid på Hans Theessinks plater state-of-the-art!
Johnny Andreassen

Powered by JReviews