Blues over tregrensa på Grotli

.

Helga 8.-10. oktober ble "Blues Over Tregrensa" arrangert på Grotli Høyfjellshotell for 14. gang. Hotellet på Strynefjellet var utsolgt og i tillegg hadde en del bluesfolk i bobil tatt turen og campert utenfor i det fantastiske høstværet. (Bildet: Hoodoo Hogs).

Det var tre konserter på fredagskvelden. Lørdagen startet med tre band som spilte gratis fra kl 12.00 til 14.30. Raymond og Randi Bakken Vassplassen og hotelldirektør Are Berheim fra festivalstyret kunne fortelle at konsertene på dagtid har etablert seg som et svært populært tilbud.

Lørdagskvelden begynte med stor middagsbuffet kl 19.00, og første band, Hoodoo Hogs gikk på kl 21.00. De leverte tradisjonell blues fra artister som Louisiana Red, Jimmy Reed, Junior Wells og Eddy Taylor, men også noe mer moderne blues fra Steve Ray Vaughan og Allman Brothers. Øyvind Vassli Hansen er en utrolig dyktig gitarist som behersker mange stilarter innen bluesen. Bandet består ellers av Pål Bjurbeck på gitar, Ronald Ottesen på vokal/munnspill og Kåre Amundsen på trommer.
Andre band på scena var Chainsaw Cowboys fra Sarpsborg, et rockabilly- og rock & roll-band som falt spesielt i smak hos de swingdansende blant publikummet. Sist ut var Sidetrack fra Tynset og Lillehammer som spilte røff og folkelig blues og rock & roll med høy partyfaktor. (Bildet under). Frontfigur er Arild Nygaard, en dyktig gitarist med flott stemme som ikke går av veien for å showe litt ute blant publikum. På slutten av kvelden kom også noen av de andre artistene opp på scenen i en jamsession til publikums store begeistring.

Det ble absolutt ei vellykket helg for festivalen. Arrangørene Raymond og Randi kunne fortelle at forberedelsene til neste års 15-årsjubileum allerede er i gang, og at de nå starter bookingen av band. Hotellet er allerede fullbooket og har også ventelister.

Jeg vil anbefale alle i bluesfamilien som har tilgang til bobil eller campingvogn om å ta en tur neste år. Hotellet har stor parkeringsplass med opplegg for strømuttak, og det er mulig å få tilgang til bad og vask. I år kostet parkering med strøm 275,- fra fredag og 175,- fra lørdag. For de som er spreke kan det også nevnes at det er et flott turterreng rundt hotellet.
Dette var undertegnedes første tur til "Blues Over Tregrensa", men det blir garantert ikke siste gang. Festivalen samler et bluesinteressert publikum og atmosfæren er meget trivelig.

Tekst og foto: Arve Reistad