Bluesmiljøet støtter TV-aksjonen

.

Årets TV-aksjon finner sted søndag 21. oktober, og inntektene går i år til Kirkens Bymisjons arbeid. Sammen med Gitarhuset støtter det norske bluesmiljøet aksjonen gjennom å donere en signert gitar til auksjonen. Gitaren blir signert av de norske bluesartistene som topper plakaten på konserten i Royal Albert Hall neste år. På bildet fra v. Geir Digernes (Gitarhuset), Amund Maarud og Terje Severinsen (Fender Norge). Foto: Kim Bergseth.

Gitaren som auksjoneres bort er en Fender Monterey Jimi Hendrix-modell. Gitaren er en replika av Jimi Hendrix' legendariske egendesignede gitar som han spilte på under Montereyfestivalen i California i 1967. Gitaren skal signeres av deltagere som skal opptre under "The Norwegian Blues Adventure"-konserten i Royal Albert Hall 10. november 2019. Gitaren gjelder også som inngangsbillett til konserten i Royal Albert Hall. Gitaren vil bli signert av bl.a Amund Maarud, Kid Andersen, Knut Reiersrud, Vidar Busk, Bjørn Berge, Ronnie Jacobsen og Magnus Berg.

– Symbolikken hviler tungt rundt dette bidraget fra oss. Bluesen er trøst for alle mennesker som har lagt sin elsk på den. Jeg er stolt av å stille meg bak årets TV-aksjon sammen med mine musikerkolleger og venner, sier Maarud i en uttalelse til NTB. - Da Jimi Hendrix håndmalte sin Fender Stratocaster før han gikk på scenen i Monterey og tente på den midt i «Wild Thing», sa han «this is for everybody». Og disse ordene er like gyldige i dag: Dette er for alle som trenger det.

Inntektene av årets TV-aksjon går som kjent til Bymisjonens arbeid for de som faller utenfor.
– Mottoet for aksjonen, ”Mindre alene sammen”, treffer midt i bluesen. Så lenge ensomhet er kjernen i all blueslyrikk og -musikk, er dette en sak det er naturlig å engasjere seg i. Vårt ønske er at bluespublikummet og andre musikkinteresserte anerkjenner viktigheten av Bymisjonens opprop og byr på gitaren, sier blues-ildsjel og plateutgiver Eric Malling.

Du kan gå inn og gi bud på gitaren her:
https://www.auksjonen.no/auksjon/Gitar_signert_av_norges_største_bluesartister/127823

Her kan du bestille billett til den store begivenheten i London neste år:
bluesnews.no

Tekst: Rune Endal

Amund signerer gitaren som skal auksjoneres bort.