Buddy Guy til Danmark

.

I november blir det to muligheter for skandinaver til å oppleve legenden Buddy Guy live. 2. og 3. november står han på scenen på festivalene Blues Heaven i Frederikshavn og Blues Paradise i Næstved. Festivalen i Næstved er ny av året, og blir også arrangert av Peter Astrups Blues Productions. Festivalene samarbeider om headlinerne, og begge kan i tillegg til Buddy Guy (bildet) friste med bl.a. Robert Cray, Walter Trout og Popa Chubby. (Foto: Harald Olsen).

Buddy Guy har blitt 82 år og er fortsatt i høyeste grad oppegående når han i år legger ut på en omfattende turné som også blir promotert med ny CD-utgivelse ut på våren. Men hvem vet, kanskje dette blir aller siste gang vi får anledning til å oppleve Chicagoblueslegenden live i Europa? Han har nemlig selv annonsert at dette blir hans aller siste turné.
Buddy Guy er en av musikkhistoriens mest prisvinnende artister. Han har vunnet Grammy hele sju ganger, senest i fjor med uygivelsen ”Born To Play The Guitar”, da han også mottok den prestisjefylte "Grammy Lifetime Achievement Award." Buddy er listet som nummer 23 på musikkmagasinet Rolling Stones liste over "All Time Greatest Guitarists".

Nytt av året er også prosjektet Blues Ocean Cruise. Noen ildsjeler i det norske bluesmiljøet har opprettet dette foretaket med det formål å arrangere blueskonserter til sjøs. Det første de gjør er å frakte bluesfans til Blues Heaven-festivalen i Frederikshavn i november. Cruisearrangørene samarbeider med Peter Astrup i Blues Heaven, med Norsk Bluesunion, og avtalen med Stena Line om det første Blues Ocean Cruise 1.-4. november er allerede vel i havn. På overfarten til Danmark vil man kunne høre unionsbandet, HM Johnsen i tillegg til Texmanians fra Bergen og Brandseth/Jordalen Duo (fra Boogie Legs). 
Sett av helgen 1.-4. november!

Tekst: Rune Endal