Bonnie Raitt til Notodden

.

Hun har stått på ønskelista til både festivalen og mange musikkelskere i lang tid. Nå kommer endelig Bonnie Raitt til Notodden! Festivalen har fått på plass sin første store headliner til neste års bluesfest.

- Bonnie Raitt har stått på vår ønskeliste i mange år. Endelig har vi lykkes. For oss er Bonnie Raitt den perfekte oppfølgeren til suksessen med Buddy Guy i 2017. Vi får en sterk kvinnelig profil og en headliner som er trygt innenfor vår musikalske sjanger, sier festival Jostein Forsberg. - Dette er kanskje den mest prestisjetunge signeringen vi noen gang har gjort. Det har vært utslagsgivende at vi har kunnet samarbeide med vår tidligere Knutepunktfestivalkollega, Olavsfestdagene i Trondheim om dette, sier Forsberg. 

Bonnie Raitt har vært i Norge kun fem ganger tidligere. Første gang var på 70-tallet, og siste gang i 2004 da hun opptrådte på Norwegian Wood i Frognerparken i Oslo. 
Bonnie Raitt er en av de virkelig store artistene. Hun har solgt 20 millioner album på verdensbasis. Hun har vunnet Grammy Awards hele 10 ganger. Med unntak av B.B. King er dette flere Grammy-priser enn noen annen artist som har opptrådt på Notodden Blues Festival. Raitt ble tatt opp som medlem i Rock & Roll Hall of Fame i år 2000, hun er blitt hedret med «Lifetime Achievement Award for Performance» av Americana Music Association og Rolling Stone Magazine har listet henne som nr. 50 på deres liste «100 Greatest Singers of All Time».
Bonnie Raitt har for tiden stor suksess og nyter større respekt enn noen gang. Hun har turnert kontinuerlig siden hun i 2016 ga ut sitt siste album, det kritikerroste «Dig In Deep».

Samtidig med Bonnie Raitt slipper også festivalen flere andre store navn. Ana Popovic er blant dem. Hun Norgesdebuterte på Notodden i 2002. Siden da har den serbiske gitaristen og sangeren bosatt seg i USA der hun har etablert en internasjonal karriere. En annen som har stor suksess for tiden er Adam Douglas. Festivalen har sikret seg ham etter at han gikk bort og vant Stjernekamp i NRK i beste sendetid, og derved ble allemannseie over natten. Han vil helt sikkert trekke mye folk på Notodden i august neste år. Trekke folk vil også vår gitar-ener, Knut Reiersrud, gjøre. Han kommer med sitt band, som er aktuelle med ny CD-plate på nyåret, nesten 10 år etter at den forrige bandplata kom.
Et spennende navn i blueskretser for tiden er bandet Southern Avenue. De får sin Norgesdebut på Notodden. Den unge energifylte gjengen har fått platekontrakt med legendariske Stax Records, og er det mest omtalte bandet i Memphis akkurat nå. Southern Avenue er kjent for sin miks av blues, rock, soul og gospel.
I tillegg er også John Cleary booket, New Orleans-musikeren som har etablert seg blant eliten i musikkbyen. Han har også vært medlem i bandet til Bonnie Raitt i ti år.
Billetter til neste års festival er allerede lagt ut.

Tekst: Rune Endal

Ana Popovic og Southern Avenue kommer til Notodden i august 2018.