Blues mot kreft

.

Det er arrangert to konserter under vignetten Blues Mot Kreft i høst, først på Gjøvik fredag 24. november og dagen etter i Drammen i samarbeid med driftige Elvebyen Bluesklubb. Her ble det en fem og en halv timers lang konsert uten dødpunkter, og oppmerksomhet og penger til kreftsaken. Blant artistene var bandet Trickbag (bildet).

Kreft er en sykdom som de fleste av oss må forholde oss til før eller senere, enten vi selv blir rammet, eller det er familie eller venner som rammes. Tidlig i 2013 fikk Mads, lillebroren til Kent Erik og Thomas Thorvaldsen i bandet Jelly Roll Men kreft, og ble innlagt på Radiumhospitalet.  Det ble bestemt at det skulle arrangeres en konsert til inntekt for kreftsaken på høsten samme år, og siden har arrangementet Blues Mot Kreft blitt en årlig foreteelse. Formålet er å samle inn penger som kan komme pasientene til gode, gjerne i form av velferdstiltak som kan lyse opp hverdagen en smule samt gi pasienten en pustepause fra sykdommen.

Med på laget i Drammen var også Jon Inge Diset, som arrangerer Nordbyblues hver høst, til inntekt for Rosa Sløyfe aksjonen. Med hans rosa traktor kjørte de rundt i byen på formiddagen for å skape blest om konserten.

Etter at Buddys gikk konkurs har Elvebyen Bluesklubb har klubben flyttet til Papirhuset, som ligger like ved Union Scene. Et stort, luftig lokale, med god lyd, gode sitteplasser og god plassering av scenen gjør det til et lokale å trives i. Her var det hyggelig å være gjest!
På scenen var hele fire band i sving i løpet av ettermiddagen. Felles for bandene var at de alle har en forankring i den gamle, gode bluesen, r&b og en dose rock´n´roll. Her var tradisjonsblues av første klasse! Førstemann ut på scenen var Little Victor, som ble backet av Jelly Roll Men. Victor produserte bandets album Jelly Roll Shuffle, som fikk en strålende 6’er her i Bluesnews. 
Etterpå gjorde Jelly Roll Men et sett med egne låter, og dette bandet har vokst utrolig! 
Tredje band ut var svenskefavorittene Trickbag, som gjorde et fantastisk bra sett. Den eminente finske gitaristen Tomi Leino høstet stor applaus for hver solo han tok. Bandet hadde også fått med sin venn fra England, munnspillesset Steve ”West” Weston. Den svært dyktige og livlige sangeren i bandet, Tommy Moberg, takket for å få spille på arrangementet. Han mistet selv sin mor i kreft da han var ti år, så han vet godt hva det dreier seg om. Det gynger og svinger helt vanvittig, før settet avsluttes med en svært akrobatisk finale!

Siste band ut var det utmerkede svensk/danske samarbeidet Kokomo Kings, som gjorde et utrolig kult sett. Bandet er Mads Thorvaldsens favorittband, så det er vel bare rett og rimelig at de sto på plakaten. De avsluttet med en eggende versjon av Bo Diddelys Mona, og bassist Magnus Lanshammar avsluttet det hele med et konfettismell fyrt av gårde fra sin ståbass. Strålende !

Konserten var godt besøkt, og over 200 betalende var innom. Det ble samlet inn over 36.000 kroner til kreftsaken, veldig bra! I tillegg kommer støtte som ble sendt via Vipps. 

Tekst og Foto: Nina Hanssen

Kokomo Kings.Little Victor og Mads Thorvaldsen.The Jelly Roll Men.