Tommy Larsen ble Kappleikmester 2017

.

Lørdag 18. november gikk den årlige Landskappleiken i Bluesgitar av stabelen på Bok- og Blueshuset på Notodden i regi av bluesklubben. Syv gitarister konkurrerte om tittelen, og det var Tommy Larsen som til slutt ble dommernes og publikums favoritt, og som nå kan krone seg med tittelen Gitarkappleikmester 2017.

Før kappleiken startet var det lagt inn en times konsert med Hans Bollandsås Trio, som varmet opp publikum før kveldens store evenement. Som innledning til selve konkurransen fikk vi høre Gudrund Straand som med fela si ga et eksempel på kappleikspill.

Det var syv gitarister som stilte i år, et par hadde meldt forfall i siste liten. De syv var Hans Bollandsås, Frank Nilsen, Vidar Letho, Peer Taraldsen (Peer Gynt), Alf Langrind, Tommy Larsen og Jørgen Sandvik.
Det ble innledningsvis konkurrert i grenene Shuffle, Slow Blues og «Fire Flate». Etter at alle gitaristene hadde vært gjennom det obligatoriske programmet trakk dommerne seg tilbake og skulle velge ut tre som gikk til finalerunden. Det ble Hans Bollandsås, Frank Nilsen og Tommy Larsen. 
De konkurrerte i grenene Swingblues og Friløp. Etter en intens runde med de tre gitaristene ble det bestemt at de to som var rangert høyest måtte avslutte med gitarduell, der det meste var tillatt. Etter en lang og utmattende kamp var det til slutt Skiensgutten Tommy Larsen som stakk av med seieren.

Alt i alt en vellykket Gitarkappleik. Neste år håper vi det er enda flere gitarister som vil være med på dette showpregede, underholdende arrangementet.

Tekst og foto: Trond Johnsen

Frank Nilsen, Vidar Letho og Hans Bollandsås. Under: Hans Bollandsås og Tommy Larsen duellerer.