En blueskveld for minneboka på Notodden

.

Notodden Blues Festival og Jan Tore Lauritsen hadde trommet sammen til en sen ”søndagsmesse” den 22. oktober i Bok og Blueshuset, bluesens høyborg på Notodden. Og for en musikalsk festkveld! Det ble virkelig "A blues night to remember", som konserten var annonsert som.

For musikere og publikum var det en nytelse å kunne slippe unna festbråk og pratingen som vanligvis er tilstede under konserter. I løpet av denne totimerfesten fikk vi høre eminent blues fra Jan Tore Lauritsen, Terry Hanck, Dave Fields, Deanna Bogart, Jimmy Carpenter og Rick Estrin & the Nightcats. Finske Tomi Leino rakk dessverre ikke frem på grunn av flytrøbbel.

JT Lauritsen & the Buckshot Hunters lot oss få høre et par låter fra deres kommende plate, og det låt helt topp. Dave Fields glitret som vanlig, og kommentaren som kom fra en publikummer var ganske enkel: "Beste Hey Joe siden Jimi Hendrix!"
Det låt også skikkelig fett når de tre saksofonistene Terry Hanck, Deanna Bogart og Jimmy Carpenter dro i gang storbandsblues! Rick Estrin & the Nightcats avsluttet kvelden. Rick Estrins munnspilling er jo uovertruffent til tider, men jeg vil også trekke frem Kid Andersens gitarnummer. Med sine foreldre og sin gitarmentor Morten Omlid til stede i salen gjorde Christoffer ”Kid” Andersen furore med sitt gitarspill, godt hjulpet av en fett groove fra Alex Pettersen og Lorenzo Farrell. Jeg tipper at det var en stolt Morten Omlid som satt i salen denne kvelden!

Jostein Forsberg oppsummerte kvelden med at dette absolutt var noe som fristet til gjentagelse, og publikum var enig med han. Dette ble absolutt en blueskveld for minneboka!

Tekst og foto: Roald Jungård

JT & The Buckshot Hunters med Jimmy Carpenter og Deanna Bogart.Jimmy Carpenter, Deanna Bogart og Terry Hanck.Kid Andersen og Rick Estrin.Dave Fields.