Godt besøkt bluescruise med Color Fantasy

.

Bluescruiset vi også bestå om ti år, spår initiativtager og pådriver for det populære bluescruiset mellom Oslo og Kiel, Jan Tore Lauritsen. Cruiset har gått siden 2001. Den gang ble det budsjettert med 390 bluespublikummere, men hele 790 ble med på jomfruturen. Pangstarten viste allerede da med all tydelighet at konseptet har livets rett. Høstens cruise ble arrangert 19.-21. oktober med bl.a. Sugaray Rayford (bildet) på programmet.

Cruise i seg selv er forlokkende med hele skipet som tumleplass, ulike scener med både intimitet og arenaer for større musikalsk trøkk og menneskemengder. Båten byr på mange restauranter, gode shopping-muligheter og kort vei til senga. Her møtes bluesfolket fra forskjellige klubber og miljøer rundt om i landet to ganger hvert år, og trivselsfaktoren er alltid høy. Hotellsjefen om bord melder som vanlig om festing uten friksjoner, krangel og knyttnever. Har noen fått litt for mye å drikke blir de fulgt «hjem» til lugaren. Reneste Kardemomme by-tilstander, som nok har en viss sammenheng med en relativt høy snittalder og at folket er her for å nyte musikken, danse, og treffe kjente. Høstcruisene presenterer internasjonale artister, mens vårcruiset gjerne baserer seg på norske og skandinaviske artister. Denne gangen var det 1471 bluesfolk om bord i tillegg til de "vanlig" reisende. Dette er det 17. året for bluescruiset, og kjenner vi bluesfolket rett så blir det nok en skikkelig 20-årsfest i 2020!  

Vi fikk oppleve hyggelig gjenhør med Big Creek Slim (gitar/vokal) og Peter Nande (munnspill) på intimscenen Tower Night Club, der deltabluesen deres ble godt mottatt av et feststemt publikum.  Velspilt og underholdende og med et behagelig volum. Munnspill hører utvilsomt med i bluesen. Storstua «Fantasy Show Lounge» hadde besøk av opptil 800 publikummere og var showbasert med hele seks ulike band og show. Rick Estrin & Nightcats leverer alltid fra øverste hylle, og en hardtarbeidende Sugaray Rayford var høyt og lavt flørtet ellevilt med publikum. For en energi og et showmanship! På storscenen dukket tre artister med hver sin saxofon opp, og det er ikke hverdagskost i en genre som er overbefolket av gitarer. Jimmy Carpenter, Terry Hanck og Deanna Bogart. Deanna imponerte og sjarmerte med stemmeprakt og rå spilleglede på keyboard og saxofon. Sjarmerende og dyktige Dave Fields fra New York ble som alltid godt mottatt. Ronny Aagren & His Blues Gumbo blir stadig et hakk bedre, og Jan Tore Lauritsen med trekkspillet og alle sine musikalske venner fra rundt omkring i verden samlet på scenen gir et varsel om at ”the blues must go on” og at vi alle er medlemmer av en blå familie. 
En tiltagende klump i halsen og takk for nå! Vi gleder oss allerede til neste lystseilas!

Tekst og foto: Jan-Christian Nordahl    

         Tre sxofonister på scena samtidig, fra v. Jimmy Carpenter, Terry Hanck og Deanna Bogart.