20-årsjubileum for FjordBlues på Sandane

.

Fra 19. til 21. oktober arrangeres FjordBlues for 20. gang på Sandane i Nordfjord. I anledning jubileet presenterer festivalen sitt største program så langt, med 11 band og artister på 19 konserter i løpet av tre dager. Blant aristene er Dana Fuchs, Rick Estrin & The Nightcats og Aaron Keylock.

Det hele starter torsdag formiddag med gratis barnekonsert for hele familien i kultursalen med bandet «Du og jeg og vi 2 - 3 - 4.» Torsdag kveld er det duket for feiring, først med en treretters jubileumsmiddag. Deretter blir det akustisk konsert med Dana Fuchs og Jon Diamond i Stovene. Dana Fuchs er også headliner på fredag, slik hun var i 2011. Festivalen har fått mange oppfordringer fra publikum om å få henne tilbake til Sandane, og nå er hun tilbake. Dana Fuchs skal også ha plateslipp for sin nye CD på FjordBlues.
Lørdag kveld er Rick Estrin and the Nightcats headlinere. Dette er første gangen bandet besøker FjordBlues. Bandet har som kjent nå to nordmenn i besetningen, Kid Andersen og Alexander Pettersen.

FjordBlues får besøk av en ny, spennende artist fra England, sangeren og gitaristen Aaron Keylock. Han spiller både skolekonsert på dagtid og på kvelden fredag. Daniel Eriksen kommer også for første gang til Sandane. Det samme gjør Dave Fields og hans band. Et band som er godt kjent for publikum på Sandane gjennom mange år er vestlendingene Good Time Charlie. De spiller på barne- og ungdomskonsert kl. 13.00, i tillegg til at de skal spille på hotellet fredag kveld.

Det blir også akustisk konsert i ”stovene” på Gloppen hotell. Her spiller Hannah Aldridge fra Muscle Shoals i Alabama. Videre kommer Cordovas, et americana-band fra Nashville. 
Det er en selvfølge for festivalen ha ha årets Union Bluesband på plakaten, det lokale bandet Silo med medlemmer fra Nordfjord. De fire unge musikerne i Silo har turnert mye rundt denne sommeren, bl.a. hadde de konsertar under Notodden Blues Festival, Moldejazz, Øya og Skånevik Bluesfestival. Etter ei lita pause i forbindelse med skolestart er de i tillegg til Fjordblues i høst også på plakaten til Ørland Bluesfestival og Dark Season Blues på Svalbard.
I anledning samarbeidet festivalen har fått i stand med musikklinja på Firda Vidaregående skole presenteres også et nytt ungdomsband fra skolen på årets FjordBlues. 

Nytt av året er festivalcamp’en. FjordBlues tilbyr for første gang i år en FestivalCamp for bobilar og campingvogner. Denne er lokalisert bare 100 meter fra Gloppen Hotell, midt i sentrum med adgang til dusj og toalett, og tilkobling av strøm.

Tekst: Rune Endal