BokkeReidars Bluesband feiret 35 år

.

Den 26. august kunne BokkeReidars Bluesband i samarbeid med Sparebank1 Søre Sunnmøre invitere til fest på ærverdige Chat Noir i Oslo. Og for en koselig fest det ble for de omlag 550 gjestene!

BokkeReidars Bluesband er et av de lengst eksisterende band i Norge.
- Selv om dette ikke er noe poeng i seg selv, poenget er å ha det artig i lag, sier Svein Hunnes, musikalsk sjef i BokkeReidars, til Bluesnews etter den vellykkede feiringen.
Bandet har sitt utspring i Volda, med en "gammel" gjeng som hadde spilt sammen i Ten-Sing. De startet i november 1982, og i løpet av noen måneder var bandet oppe i en besetning på åtte musikere inkludert blåserekke. Fra starten på 80-tallet med spillejobber i bl.a. studentmiljøet i Volda ble musikerne etter hvert spredd utover det ganske land. I løpet av årene har rundt tretti mann vært med i bandet, men de siste 13-14 årene har de hatt samme besetning, til tross for at medlemmene bor så sprredt – Oslo, Lillehammer, Hamar og Volda.
Bandet har gitt ut fire plater. I begynnelsen sang de på engelsk, men har gått over til å synge på sunnmørsdialekt, et valg som ble gjort for 15 år siden. Dialekten er vanskelig å forstå for enkelte, men Hunnes sier det er lettere å lage tekster og å uttrykke seg på morsmålet.

Svein Hunnes forteller videre at BokkeReidars hadde en drøm om å spille på Chat Noir. Økonomien til dette hadde de ikke, men bankforbindelsen deres gjennom 35 år, Sparebanken Søre Sunnmøre, gikk inn som sponsor for å få oppfyllt drømmen. De er en god støttespiller for den lokale kulturen og kunne bruke dette som kontaktnett for kunder. BokkeReidars er veldig takknemlig for dette. Takknemlige er de også ovenfor lydmannen Erik Valderhaug som ga dem ideen til denne konserten. Han "kjører" nemlig lyd på Chat Noir.  
Bokkene hadde med seg gjesteartister på scenen denne kvelden. Blant dem var rap-gruppa Side Brok (navnet kommer fra et lokalt dialektuttrykk som betyr saggebukse/vid bukse). Særegent og kult ble det i denne blandingen av blues og rap, der begge gruppene synger på Ørsta/Volda-dialekt.
Beate Slettevoll Lech, den norske jazzvokalisten som også er kjent frå Beady Belle, vokste opp i Volda. På Chat Noir trakk hun frem noen gamle soulklassikere og viste en flott stemmeprakt. Vidar Busk leverte noen fantastiske gitardueller sammen med Klaus Blø. Orgelfantomet Paul "Palle" Wagnberg leverte en glimrende versjon av "Got my mojo working" backet av sitt Hammond B3-orgel, – for øvrig kveldens høydepunkt for undertegnende!

Kveldens konfransier var komiker Fredrik Steen, også kjent som Sunnmøres førstedame Hildegunn Moltubakk. Han skapte god stemning og bandt kveldens program flott i hop.
Han dro til med noen historier der Vidar Busk satte seg ned på en monitor og lo så hjertelig som jeg ikke har sett Vidar har gjort før. Kostelig.

Svein Hunnes forteller til Bluesnews at tilbakemeldingene etter kvelden har vært overstrømmende positive. 
- Alle medvirkende artister er "over the top", og Sparebank1 Søre er i hundre, forteller han.
- Det er en fornøyelse å jobbe med sånne proffe kontakter. Vi lever lenge på dette!
Tusen takk for en fin kveld og gratulerer med jubiléet!

Tekst og foto: Roald Jungård