Blues Brothers headliner på Blues in Hell

.

Blues in Hell har hatt et sterkt ønske om å få verdens mest kjente soul/bluesband tilbake til festivalen etter den store suksessen for fem år siden. I år er Blues Brothers Band tilbake og står på scena i Scandic Hell Hotell lørdag den 2. september med sitt 11-mannsband, inkludert originalmedlemmene Steve Cropper og ”Blue Lou” Marini. Andre navn på Hell i år er Dr. Feelgood, Knut Reiersrud Band, Otis Grand, Amund Maarud og Mike Sanchez.

The Original Blues Brothers Band er bandet som åpnet millioner av folks øyne opp for soul- og bluesmusikken da den første filmen om Jake & Elwood Blues kom på kinoen første gang for 37 år siden. Skuespillerne John Belushi og Dan Akroyd håndplukket sine favorittmusikere, og etter filmsuksessen ble The Blues Brothers også en realitet som et turnerende band som ga ut plater og til og med solgte til trippel platina på verdensbasis.

Et forholdsvis nytt navn for det norske publikummet kommer til Hell, den engelske gitaristen Aaron Keylock. Han har blitt lovpriset av en samlet musikkpresse, og blir omtalt som det nye stjerneskuddet innen britisk bluesrock. Dette er hans første besøk i Norge.
Otis Grand er en mann som tidligere gjestet Norge hyppig, men som ikke har vært her så mye de seinere åra. Han kommer med sin BB King-inspirerte blues backet av et stort band som inkuderer blåserekke.
Engelske Dr. Feelgood er favoritter i Trøndelag, og er tilbake på festivalen fredag 1. september. En annen publikumsfavoritt som har besøkt Hell fire ganger tidligere er Davina & The Vagabonds. Det var nærmest et folkekrav at den sprudlende, underholdende sangerinna og pianisten måtte komme tilbake i år, siden hun måtte melde forfall i 2016. Davina Sowers kom som en bombe inn i musikkmiljøet i Midtvesten for 10 år siden. Med sin musikk som er en miks av elementer fra gatene i New Orleans, fra jazzmiljøet i New York og fra bluesens vugge Mississippi, skapte hun overkrifter i musikkbladene. Hennes fantastiske stemme har ført til at hun ofte blir kalt ”damebluesens Louis Armstrong”, og hun har også blitt sammenlignet med artister som Amy Winehouse, Etta James og Bonnie Raitt.

Et annet nytt navn på festivalen er ”The Two-fisted Boogie Woogie Mama”, Dona Oxford. Sangeren og pianisten fra New York har høstet lovord fra de største stjernene, selveste Keith Richards fra Rolling Stones er stor-fan, og hun har spilt med ham en rekke ganger. Hennes dype og sjelfylte stemme kombinert med et utrolig virtuost pianospill har sørget for at hun har blitt hyret inn av mange stjerner som turnémusiker. Hun har fire soloalbum ute på markedet og har også jobbet en del med filmmusikk.

Ellers kan publikum glede seg til rockabilly med latviske Swamp Shakers, blues og rock med den irske norgesvennen Gráinne Duffy, samt norske stjernenavn som Reidar Larsen, Eric ”Slim” Zahl, Amund Maarud og Hungry John. 
Festivalen blir avrundet søndag 3. september i Kimen Kulturhus med landets fremste gitarist, Knut Reiersrud og hans band.

Tekst: Rune Endal