Rolling Rootsy Revue på Oslobesøk

.

Etter at de fleste større festivalene i Oslo på forsommeren er over, er det relativt stille på konsertfronten i hovedstaden. Heldigvis hadde venner av blues og americana en riktig godbit å se fram til, da den svenske konsertpakken Rolling Rootsy Revue la veien innom John Dee den 6. juli. Med fem artister på scenen var det nærmest en liten festival et godt besøkt John Dee fikk oppleve denne torsdagskvelden. Blant de mange høydepunktene var Luther Dickinson og hans North Mississippi Allstars (bildet).

Først ut var engelske Yola Carter, som trollbandt publikum med sin stemmeprakt og sine countrysoul-låter med tekster som sier noe. Yola Carter har jobbet med musikk lenge, men er ganske fersk som artist på egne ben. Sitt store gjennombrudd fikk hun under den store americanafesten i Nashville i fjor. Hun synger fantastisk og sammen med bandet sitt gjør hun et meget bra sett. Dette er en artist vi håper på et snarlig gjensyn med.

Eilen Jewell var neste kvinne ut. Etter en litt forsiktig start, har hun taket på publikum på John Dee. Hun kunne også fortelle at hun kommer med et bluesalbum til høsten, noe som blir spennende å høre.

Et navn mange hadde kommet for å høre, var Dead Man Winter. Dette er soloprosjektet til Dave Simonett , fra bandet Trampled by Turtles. Simonett var alene med sin gitar på scenen, og leverte et lavmælt men vakkert sett.

Aaron Lee Tasjan holdt en fantastisk solokonsert på Buckleys i vinter. Han er et av de heteste navnene i East Nashville for tiden, og har en stigende stjerne i americanamiljøet. Denne gangen kom han med bandet sitt, og det rocket selvsagt betydelig mer. Men Tasjan har fremdeles med seg de gode låtene, og ikke minst et glimt i øyet og en scenetekke som gjør at folk elsker det de ser og hører. Aaron Lee Tasjan er helt sikkert et navn vi får høre mer fra i tiden som kommer. (Bildet under).

Selveste rosinen i pølsa denne kvelden var nok duoen North Mississippi Allstars. De har tidligere være på turne med store navn som Robert Plant, og spilt på store scener og festivaler. For en glede å få oppleve dette bandet på en liten scene i Oslo. Det er nesten så man føler seg hensatt til en av Mississippis små, svette juke joints. Brødrene Cody og Luther Dickinson har med sin siste plate Prayer For Peace igjen plantet bena godt nede i bluesen, og det er en fryd å høre dette materialet live. De startet opp med Luther på gitar og Cody bak trommene, men i løpet av settet roterer de litt, og trakterer i tillegg både bass og keyboards. De får også med seg Aaron Lee Tasjans trommeslager Jerry Pentecoast på noen av låtene. Det er et tungt og fint Hill Country-bluesdriv. Som andre låt kom en av deres tidlige hits, Shake ’Em On Down. De spiller flere låter fra sin nyeste plate, og også flere covere fra sin gamle nabo  Junior Kimbrough, som lærte brødrene et og annet om denne urbluesen fra Nord-Mississippi.

De forskjellige artistene trives tydeligvis godt i lag på turné, og rundturen fikk tilnavnet The Rolling Adorabe Revue på Facebook. Idealistene i det svenske selskapet Rootsy skal ha stor takk for å la denne utgaven av Rolling Rootsy Revue svinge innom Oslo og gjøre sommeren litt lysere!

Tekst og foto: Nina Hanssen