​Stor suksess med Blues Brothers Band på Trandalblues

.

De fikk til det ingen trodde var mulig, å få The Original Blues Brothers Band til den lille bygda Trandal inne i Hjørundfjorden på Sunnmøre. Innrammet av høye fjell rundt Christian Gaard Bygdetun og fjorden, ble det knallsuksess for arrangørene med strålende sommervær og nesten 1500 besøkende. 

Konferansier Kyrre Grimstad ønsket velkommen og annonserte det verdenskjente bandet som ikke trenger noen presentasjon. Og for en entré Steve Cropper og co gjorde! Bandet hadde publikum på det fullsatte festivalområdet i sin hule hånd helt fra første tone, og det utviklet seg til en konsertopplevelse antagelig ingen før har hatt maken til på Trandal. Hadde det vært tak over arenaen ville det blitt løfta opp og blåst midtfjords... 

Blues Brothers Band åpnet med intrumentallåter vi kjenner fra filmene, velkjente Green Onions, Peter Gunn og Soul Finger. Steve Cropper fortalte at Norge var hans favorittland å spille i, men at han aldri hadde spilt på en så spektakulær og naturskjønn scene tidligere, dette måtte være himmelen på jord. Og det må vi som publikum også være enig i.
Dermed var standaren satt, det ble en himmelsk konsert, i himmelen på jord! Låtene kom som perler på en snor, Going back to Miami, She caught the Katy, Messin’ with the kid, Flip Flop & Fly, Cheaper to keep her, Shotgun, Knock on wood, og ikke minst legendariske Minni the Moocher (Cab Calloway sang den i filmen) med Bobby "Sweet Soul" Hovdn i front med sin hvite dress.
Så helt "tilfeldigvis" var Murphy Dunne i distriktet og kom inn som gjestepianist mot slutten av konserten. Alle husker Cuando Cuando med Murph and The Magic Tones. Bandet fortsatte med Great balls of fire, Sweet home Chicago og Soul Man. Bandet gikk deretter av scenen, men ble trampeklappet inn igjen, og alle medlemmene ble presentert før de fortsatte med en ny låt som kommer på den nye CD’en, You got me runnin’. De avsluttet med Funky Nassau og helt til slutt Everybody need somebody to love, der nesten alle publikummere som hadde møtt opp i bluesbrothers-dresser fikk komme opp på scenen og danse og fikk en ekstra magisk opplevelse. Det ble en fin avslutning på kvelden.

Disse var med i årets utgave av The Original Blues Brothers Band:  Steve "The Colonel" Cropper – gitar,  "Smokin John" Tropea – gitar, Leon "The Lion" Pendarvis – keyboards, Stu Woods – bass, Lee "Funky Time" Finkelstein – trommer, Larry "Trombonius Maximus" Farrell – trombone, Steve "Catfish" Howard – trompet, Rob "The Honeydripper" Paparazzi - vokal og munnspill, Bobby "Sweet Soul" Hovdn – vokal, Tommy "Pipes" McDonnell - vokal og munnspill plus gjest for anledningen, Murphy Dunne – keyboards.

Utover kvelden og natta snakket alle om hvilken fantastisk opplevelse konserten hadde vært, og ingen angret på turen til årets Trandalblues, som nok en gang lykkes 100 prosent. Den nye amfitribunen med sitteplass til ca 400 personer bidro til at det ble en trivelig  intimkonsert uten særlig trengsel, til tross for at det var publikumsrekord. 
Festivalen fortsetter med to dager til med god musikk, – resten av helga blir nå ren bonus med blant andre Knut Reiersrud Band og Vidar Busk Band på scena.

Tekst: Arve Reistad – Foto: Roald Jungård

Steve Cropper ankommer sjøveien.Steve Cropper og festivalsjef Terje Myklebust.