Oslo Bluesklubb på Sosialen!

.

Oslo Bluesklubb får nytt tilholdssted! Det er nå bekreftet at klubben har inngått en samarbeidsavtale med utestedet Sosialen Bistro i Møllergata 13, og at OBK vil avholde sine konserter der fra september. Norges største bluesklubb mistet sitt konsertsted, Buckleys i april og har siden da vært på jakt etter et nytt tilholdsted.

Det ble kjent flere måneder på forhånd at Buckleys skulle legges ned, og at Oslo Bluesklubb måtte se seg om etter nye lokaler. Oslo Blueskubb flyttet til Buckleys i 2008 etter at den svært populære klubben Muddy Waters i Grensen også ble nedlagt på grunn av at gårdeieren hadde andre planer for lokalene. Oslo Bluesklubb har de siste årene vært godt etablert på Buckleys. Etter en noe treg start rett etter flyttingen fra Muddy Waters hadde klubben etablert lørdagskonsertene som et svært populært møtested for bluesmiljøet, og det var ikke uvanlig at ettermiddagskonsertene trakk helt fulle hus. Det var derfor beklagelig at miljøet måtte bryte opp nok en gang, og finne seg et nytt konsertsted. Det hører riktignok med til historien at Oslo Bluesklubb har gjort det samme flere ganger tidligere, og har alltid ”kommet ned på beina”. De som har vært med en stund husker klubbens storhetstid på klubbene Gamla, Rebekka West på Bristol, Smuget i Rosenkrantzgate og ikke minst nevnte Muddy Waters.

Innflytning 9. september
Etter at styret i Oslo Bluesklubb de siste månedene har vært i kontakt med og vurdert forskjellige alternativer, kan leder Rolf Johannessen nå bektrefte at det er inngått en samarbeidsavtale med Sosialen Bistro i Møllergata. Hit flytter den aktive klubben – som gjerne arrangerer nærmere 100 konserter i året – i august/september. Johannesen kan fortelle at selve innflytningsdagen blir lørdag den 9. september, men at det vil bli invitert til sosiale samlinger med DJ-blues og mat 2-3 lørdager før denne datoen. En endring som vil bli gjort er at ettermiddagskonsertene vil starte en halvtime tidligere, altså kl. 15.30, med avslutning kl. 18.00. Dette har sammenheng med at Sosialen også er en bistro som er godt besøkt av spisegjester etter kl. 18.00 på lørdager.

Sentral beliggenhet
Sosialen Bistro ligger svært sentralt mellom Stortorget og Youngstorget. Stedet har både inne- og uteplass. I bakgården (med røykemuligheter) er det 50 sitteplasser, og inne nærmere 80. Bakgården har bevegelig tak som kan fjernes ved godt vær. Scenen er i dag ca 5x3 meter og fullt brukbar, men innehaveren har sagt seg villig til å utbedre og utvide denne hvis det skulle være behov for det. Et lite minus er det at klubben er et vinkellokale slik at ikke alle ser scena, men dette vil bli løst ved å sette opp en storskjerm.

OBK-leder Johannessen forteller til Bluesnews at en av grunnene til at valget falt på Sosialen – i tillegg til de godt egnede lokalene – er at eierne er svært imøtekommende, musikkinteresserte og villige til å legge til rette for Oslo Bluesklubb. Sosialen blir drevet av et par fra Midtøsten som ble oppmerksom på Oslo Bluesklubb ved et besøk på en ettermiddagskonsert da det var ”fullt trøkk” og stor stemning på Buckleys. De ble fascinert av det trivelige miljøet i klubben, forteller Johannessen, og de visste hva klubben sto for da man begynte å diskutere et framtidig samarbeid. Ekteparet har for øvrig god erfaring med klubbdrift etter å ha vært i bransjen i mer enn 20 år. 

Musikk flere dager i uka
Sosialen tilbyr musikk flere dager i uka. Fredager er fast DJ-kveld, men Oslo Bluesklubb har anledning til å avholde konserter både tirsdager, onsdager og torsdager i tillegg til lørdag ettermiddag. På dagtid og ettermiddag lørdag vil Oslo Bluesklubb disponere hele klubben, både ute og inne.

Alle bluesinteresserte konsertgjengere kan nå se fram mot og glede seg til en ny epoke for Oslo Bluesklubb – med konserter og møtested på Sosialen Bistro i Møllergata. Første offisielle konsert blir lørdag 9. september med bandet Blue Aspic fra Fosenhalvøya i Trøndelag. Noen uker tidligere vil det bli ”prøvekjøring” av lokalene. Følg med på Oslo Bluesklubbs hjemmesider og nyhetsbrev for mer info.

Tekst: Rune Endal – Bilder: Kristin Nygård