Utsolgt åpningskonsert for Nidaros Blues

.

Årets Nidaros Bluesfestival i Trondheim ble åpnet torsdag kveld med en akustisk triokonsert med den britiske musikeren Steve Harley. Det er noe med trøndere og britisk rock og blues fra 70-tallet. Det er veldig populært, og konserten ble tidlig utsolgt. Storsalen på Royal Garden var stapp full av forventningsfulle fans, og stemningen nær ekstatisk.

Presis klokken åtte entret Harley scenen sammen med sin trio bestående av James Lascelles (piano/perkusjon) og Barry Wickens (fiolin og gitar).
Middelaldrende herrer sitter med stjerner i øynene, og dytter hverandre blidt i siden med albuen etter hvert som gamle favorittlåter kommer som perler på en snor. Det er tendenser til allsang til tider, og svært god stemning.
Harley presenterte låter fra sin store sangkatalog, og viste seg også å være en fremragende historieforteller. Publikum viser seg fra sin beste side, og følger med på scenen uten for mye småprat. Til tider er det nesten så man kan høre den berømte knappenålen falle.

Etter en liten pause fortsetter Harley med en hyllest til de store musikerne som døde det siste året. Av dem var det Leonard Cohens bortgang som gikk mest inn på ham, og han sang en nedstrippet og fin versjon av Cohens Suzanne. Vi får også høre en festlig historie om da Steve møtte sin gamle helt Bob Dylan backstage på en festival de begge spilte på. Men selvsagt, mest musikk.

Da konserten er over og bandet takker for seg er det ikke en eneste publikummer som nærmer seg døren. For selvsagt vet alle at det kommer en sang til, sangen Harley hadde en stor hit med i 1975 sammen med Cockney Rebel, nemlig Make Me Smile (Come Up And See Me). Og med det første anslaget på gitaren er hele salen på beina, og allsangen runger. En strålende avslutning på en glimrende konsert!

Festivalen fortsetter fredag og lørdag med en rekke interessante artister. Årets store navn er soulkongen William Bell, og mange gleder seg til gjenhør med Nikki Hill, Johnny Hoy & The Bluefish og Walter Trout. I tillegg byr Nidaros på årets ferske vinner av European Blues Challenge, Kaz Hawlins Band samt en rekke andre interessante band. Mens vind og regnbyger herjer utendørs i trønderhovedstaden denne helgen, er det nok best å holde seg innendørs på Royal Garden og nyte musikken!

Tekst og foto: Nina Hanssen