William Bell og Mr. Sipp topper plakaten på Nidaros Blues

.

Soul-legenden Willliam Bell og bluesgitaristen Mr. Sipp er blant storhetene man kan oppleve på årets Nidaros Blues. 77 år gamle William Bell gjorde et sterkt comeback i fjor med utgivelse på Stax Records og representerer soul-generasjonen fra 60/70-tallet, mens den 39 år gamle amerikanske bluesmannen Mr. Sipp er i ferd med å få sitt gjennombrudd over hele verden. Årets Nidaros Blues har offisiell åpning torsdag 20. april kl. 20.00 med Steve Harley på scenen.

Festivalen i Trondheim kan by på et svært godt program i år, og det har også resultert i et meget godt forhåndssalg av billetter. Festivalsjef Engen kan være spesielt godt fornøyd med bookingen av et par av årets artister, som har fått helt spesiell oppmerksomhet i år. William Bell gikk bort og vant Grammypris i USA for noen uker siden. I tillegg har han de siste to årene mottatt en rekke utmerkelser, som Blues Music Award 2016 for årets beste album. Britiske Kaz Hawkins og hennes band var årets britiske representanter i European Blues Challenge, der de gikk helt til topps.
Ellers kan Nidaros by på en tidligere vinner av International Blues Challenge i Memphis. Castro Coleman, bedre kjent som Mr. Sipp, som kommer rett fra Deep Down Mississippi. Entertaineren Sipp er i ferd med å bli en festivalvinner på begge sider av Atlanteren, og kommer sikkert til å bli en ”snakkis” også i Trondheim etter festivalen.
En annen favoritt på norske scener er Walter Trout, som har fått en ny vår etter comebacket fra den alvorlige sykdommen. Han spiller på hovedscenen i Royal Garden sent lørdag kveld.

Andre artister er Laurence Jones, Niki Hill, Ruby Turner, Bonita & The Blues Shacks, Johnny Hoy & The Bluefish, Blues’n Trouble, Big Creek Slim, Eric “Slim” Zahl & The South West Swingers, Nalle & His Crazy Ivans, Dr. Bekken og Hans Bollandsås.
Ellers byr festivalen som alltid på Barnas Bluesfestival med stor Blues Brothers-konsert, Seniorblues og avslutningskonsert i kirka søndag kveld. Her får vi oppleve bandet Trail of Souls, frontet av Knut Reiersrud og Solveig Slettahjell.
Les mer om festivalen på www.nidarosblues.no

Tekst: Rune Endal