Rolling Stones gir ut bluesalbum

.

De britiske veteranene er tilbake der de startet – som bluesband. I desember slipper de et bluesalbum der de tolker låter av bluesens mestre, – bl.a. Howlin’ Wolf, Little Walter, Otis Rush og Magic Sam. Dette er Rolling Stones’ første studioalbum på 10 år. Eric Clapton er med som gjest på to av låtene.

”Blue and Lonesome” er tittelen på plata som har releasedato 2. desember og ble spilt inn i London i desember 2015. Medlemmene i bandet har sagt om utgivelsen at det har tatt fem tiår å lage den, men bare tre dager å spille inn. Rolling Stones startet som kjent som et bluesband i 1962, og repertoaret den første tiden besto blant annet av låter fra de amerikanske bluesartistene som de ble inspirert av.
Med på plata er deres mangeårige venn, Eric Clapton, som tilfeldigvis samtidig holdt på å spille inn sin egen plate i studioet ved siden av. ”Blue and Lonesome” er innspilt i British Grove Studios som ligger vest i London, ikke langt fra Richmond der Stones startet karrieren med å spille på lokale klubber, som legendariske Crawdaddy Club. I tillegg til Clapton medvirker også musikerne Darryl Jones, Chuck Leavell og Matt Clifford på innspillingene, som ifølge presseuttalelsene er gjort ”studio live” uten pålegg. Produsent for plata er Don Was sammen med Mick Jagger og Keith Richards.

Låtene på plata er alle hentet fra Chicagobluesartister, som Just Your Fool (Little Walter), Blue and Lonesome (Little Walter), All Your Love (Magic Sam), Just Like I Treat You (Howlin’ Wolf) og I Can’t Quit You Baby (Otis Rush).

Smakebit fra albumet:
https://www.youtube.com/watch?v=JJZA1TbTBbI

Linker til noen av originallåtene:
Just Your Fool - Little Walter - https://www.youtube.com/watch?v=L1Umm6fT2ek
Blue and Lonesome - Little Walter - https://www.youtube.com/watch?v=7veZIiFMdLs
I Can’t Quit You Baby – Otis Rush - https://www.youtube.com/watch?v=Uy2tEP3I3DM

Tracklist:
1. Just Your Fool
2. Commit A Crime
3. Blue And Lonesome
4. All Of Your Love
5. I Gotta Go
6. Everybody Knows About My Good Thing
7. Ride 'Em On Down
8. Hate To See You Go
9. Hoo Doo Blues
10. Little Rain
11. Just Like I Treat You
12. I Can't Quit You Baby

Tekst: Rune Endal
Foto: www.rollingstones.com