Little Steven tilbake til Notodden

.

Steven Van Zandt oppdaget Notodden Blues Festival i fjor. Han var ikke hyret inn som musiker, men som foredragsholder. Besøket førte til at den populære skuespilleren og gitaristen forelsket seg i byen og  bluesfestivalen, og endte opp med å tilbringe hele helga på Notodden, oppriktig interesssert i alt som skjedde. I sommer blir undervisningstilbudet Little Steven's Blues School etablert i bluesbyen.

Da Little Steven møtte pressen dagen etter konserten med Bruce Springsteen & the E Street Band i Oslo onsdag 29. juni, kunne Springsteengitaristen bekrefte at han kommer til Notodden i festivaluka. Han kunne fortelle at han har bestemt seg for å droppe 90-årsdagen til den sagnomsuste jazz-vokalisten Tony Bennett til fordel for Notodden.

- Det ble sirkus rundt Little Steven under fjorårets festival. Han deltok i mange offisielle aktiviteter og ble spesielt oppglødd over festivalens engasjement i musikkopplæring for ungdom. Rockeren tok seg også god tid med mange av festivaldeltakerne. Det er opplagt at mange vil ønske å treffe ham igjen. Dette er bra for festivalen, for bluesskolen som etableres og for byen. Et godt bevis på at Notodden Blues Festival har betydning for vår region, sier festivalsjef Jostein Forsberg i en pressemelding.

Little Steven har innledet et samarbeid med Notodden Blues Festival og Europas Blues Senter om bandopplæring for ungdom. Sammen med Steven Van Zandt har de startet Little Steven's Blues School som er en utvidelse av opplæringsopplegget som festivalen har hatt siden gående siden 1989. Til nå har tilbudet vært for ungdom mellom 13-18 år, men med Little Steven's Blues School er det utvidet med et videregående kurs for de mellom 19 og 26 år.

- Deltagerne på den aller første Little Steven's Blues School vil få opplevelser de aldri kommer til å glemme når Steven sjøl stiller opp som en av lærerne. Jeg kan nesten ikke sette meg inn i hvor stort det må være å ha en sånn legende ved kateteret, sier daglig leder Espen Fjelle i Europas Blues Senter.
- Dette er starten på et talentutviklingsopplegg som kommer til å lage furore innen det rytmiske musikk-Norge. Det er alt for mange norske talenter som aldri kommer seg ut av gutte- og jenterommet eller øvingskjelleren. Vi skal løfte dem fram, sier han.

Steven Van Zandt kommer direkte fra turnéslutt med Bruce Springsteen og til Notodden. Han er ventet til bluesbyen mandag i festivaluka og blir til fredag eller lørdag. Etter festivalebesøket går det ikke mange dagene før han igjen legger ut på USA-turné med «The Boss».

Bildet: Steven Van Zandt på hotellet The Thief i Oslo 30. juni 2016. (Foto: Bjørn-Owe Holberg).