Jubileumsfestival i Skånevik denne helga

.

Torsdag 30. juni er det duket for jubileumsfestival i Skånevik. Da feires det 20-årsjubileum for festivalen i Vestlandets blueshovedstad. I likhet med i fjor vil alle konsertene finne sted i sentrum av den lille bygda, i og utenfor klubben House of Blues og på scena utenfor hotellet. Også i år er den store lekteren på plass ved brygga utenfor House of Blues. Blant artistene er amerikanske Lita Ford (bildet), et nytt bekjentskap for publikum i Skånevik.

Det lokale bandet Hereide & The Bluesgangsters gir en forsmak på festivalen onsdag kveld før det hele dras i gang torsdag kveld med unionsbandet Tito Lausteen Quartet, Joe Rusi, Kindred Fever og publikumsfavorittene Nazareth og Walter Trout. Andre publikumstrekkerne for bluesfolket i år er amerikanske Beth Hart på fredag og britiske Never The Bride på lørdag. Trekke folk vil helt sikkert også de mer "kommerse" navnene CC Cowboys og Admiral P gjøre.
Det presenteres også et par nyere navn for norske festivalgjengere, som  den irske gitaristen Pat McManus og amerikanske Lita Ford. Den kvinnelige sangeren og gitaristen Lita Ford er kjent som en av grunnleggerne til jentebandet The Runaways, som var store i punk-perioden på 70-tallet. Siden bandet sluttet i 1979 har Ford etablert en solokarriere. Jentene er godt representert på festivalen. Det blir også konsert med britiske Never The Bride med duoen Nikki Lamborn og Cathrine Feehey i front. Det amerikansk/fransk-svenske bandet Blues Pills er frontet av den energiske svenske sangerinna Elin Larsson.

Skånevik Bluesfestival presenterer dessuten en svært hyggelig gjenforening av de "gamle" kameratene Bjørn Berge og Jan Flaaten fra Haugesund, som hadde en svært suksessfull blues-duo på 90-tallet. Nå 20 år etter står de sammen på scena igjen! De spiller lørdag ettermiddag kl. 16.00.

Vi gratulerer Skånevik med 20-årsdagen!

Tekst: Rune Endal