Trivelig blueshelg i Egersund

.

Den 14. utgaven av Dalane Blues Festival er vel i havn. Skal en tolke ansiktsuttrykkene til festivalgeneral Edgar Thodal under festivalhelga, så har årets utgave vært meget vellykket. Det ser ikke ut til å bli noen gjentagelse av de røde tallene fra de to foregående årene. Blant høydepunktene i år var Chicago-gitaristen Corey Dennison (bildet).

En del grep er gjort foran årets festival, bl.a. når det gjelder det store festivalteltet. Bookingen er nok også blant oppgavene som i år er gjort under nøye overoppsyn av folka som spytter inn penger i festivalen.
Når det gjelder artistene, så var hovedattraksjonen i år Eric Sardinas. Han spilte i Bluesteltet på Torvet, og gjorde det etter sigende bra. Etter sigende, fordi undertegnede etter 15-20 minutter valgte bort Sardinas til fordel for Magnus Berg. Han holdt en forrykende konsert i et fullstappet Sykkelverksted. Suverent bra! I Egersund skjer alltid mye av den gode bluesen i den meget intime joint’en Sykkelverkstedet. Jam med Corey Dennison og Pateys Pipe, for eksempel, var et av årets absolutte høydepunkter. Dennison var i Norge for aller første gang. Han kom, spilte (og smilte fra øre-til-øre), og vant! Pateys Pipe, som backet Dennison, var ‘høyt og lavt’ i løpet av helga. Veteranene holdt flere konserter, og ledet også ungdomsseminaret.

Den akustiske bluesen har alltid hatt sin plass i Egersund, og i år ble den formidlet av Ben Prestage og den franske duoen Blackberry’n Mr. Boohoo (sic.) i bakgården på ‘Nelliken og Pibbaren’, av Big Joe Bone på ‘Hos Veli’ og av Marcello Calabrese i gågata. Den franske duoen besøkte Egersund for første gang, og fikk seg mange venner med sine utrolig intense konserter. Ben Prestage vet vel de fleste at er en utrolig habil one-man-act.

Så kommer jo det evinnelige spørsmålet; er det nok blues her til å kalles en bluesfestival? Publikum vi snakket med på gata i Egersund var jevnt over meget fornøyde med årets miks. De vil ha litt forskjellige ting å velge i, – selv på en bluesfestival. Og av ‘andre ting’ nevner vi i fleng tre ‘tribute band’ – Gentle Groove (Led Zeppelin), Midnight Ramblers (Rolling Stones) og Planet Parker (Pink Floyd). Alle bandene høstet stor suksess. Ellers gledet Vidar Johnsen mange i Bluesteltet, mens mere lokale størrelser som Grenseveien Bluesband, G5, Lady Moscow sikkert hadde sine fans de også. Nytt av året var en alternativ scene i kjelleren på Hotel Grand, der Egersund Rockeklubb serverte litt hardere musikk beregnet på et yngre publikum. Rapportene forteller om mye folk og god stemning.

Alt-i-alt en meget trivelig blueshelg i Egersund, der vinnerne, slik undertegnede ser det, var Chicago-gitaristen Corey Dennison, den meget talentfulle Magnus Berg og energibuntene i Blackberry’n Mr. Boohoo.
Bluesnews kommer med et lengre intervju med Corey Dennison og fyldig oppsummering i papirutgaven.

Tekst: Bjørn Wiksaas - Foto: Frank Martinsen og Bjørn Wiksaas

Magnus Berg holdt en forrykende konsert i et fullstappet Sykkelverksted.

Den franske duoen Blackberry’n Mr. Boohoo backstage.

 Ben Prestage.   Headlineren Eric Sardinas.

Corey Dennison med sitt norske backingband, Patey's Pipe.